GreenCard Başvurusu

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhabalar umarım güzel bir gün geçiriyorsunuzdur.
Cevabını merak ettiğim konu; ben şu an 17 yaşındayım Aralık 13'de Allah’ın izniyle 18’e gireceğim. Lise bitti fakat bir sene daha hazırlanma kararı aldım. Hedefimde yurt dışı var ama önce üniversiteyi Türkiye’de bitireceğim. Green Card başvurumu yaptım fakat üniversiteye başlayacağım için sadece yazın gitme ihtimalim olacak 4 sene boyunca. Tabii Erasmus ile gidersem de güzel olur. Mezun olduktan sonra tamamen yerleşmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Üniversite okumam sorun olur mu ?
İnternette araştırdım fakat net bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
18 yaşını doldur, üniversitenin 3. ya da 4. senesinde başvurunu yap.Zaten çıkarsa da 2-3 gün sonra gitmiyorsun, gitmen için uzun bir süre veriyorlar (1 sene civarı) O zamana kadar da ingilizceni geliştirmeye çalış. Ama önce @Tisy 'ın dediği gibi diplomanı al çünkü meslek tercihin oraya gitmende önemli rol oynayacaktır.

İster eğitim için git, ister iş yapmak için git istersen de green card ile git kendini geliştirmeye bak. Amerika boş beleş adamları çok tercih etmez çünkü.
Ben her türlü vize çeşidi ile girdim Amerikaya ( green card hariç ) soruların devam ederse tekrar yaz lütfen, aklında soru işareti kalmasın

Ceyhun abi cevabın için teşekkür ederim. Ben üniversite giderken yaz aylarında gitmeyi düşünüyorum Amerika’ya diploma alınca da abd de çalışmak istiyorum. Onun için şimdiden başvurdum. Sanırım dondurma işlemi de varmış. Ben sadece garantiye almak için başvurdum. Hem içim rahatladı hem de çıkarsa ve onay verirlerse çok iyi olur benim açımdan.

Düşündüğün yol uygun gözüküyor. İzlemen gereken yol sırasıyla kendi dilini ve dil bilgini sonra kendi genel kültürünü sonra da dilini geliştirmek. Üniversite sırasında eğer not ve maddi imkanların uygun olursa work and travel yap mutlaka. İnan bu deneyim sana çok şey katacak, zaten dil de en iyi konuşarak öğrenilir. Erasmus programını da sürekli takip altında tut.

Diplomanı aldıktan sonra da mesleğinde en iyisi olmaya bak, gerisi zaten gelecektir. Hedef koyarak zaten işin çoğunda ilerlmişsin. Bol şans dilerim.

Sağolasın abi. Peki son soru olarak her şey yolunda hitti ve mülakata gittim diyelim 18 yaşındaki bir birey ne kadar güven verir ki ? Sonuçta çıkarsa ben okul dönemlerinde abd de olamayacam bu green kartı tehlikeye sokar mı ?

Şöyle bir durum var green card çekilişinde adının geçmesi green cardı aldığın anlamına gelmiyor. Zaten mülakata gitmeden önce elinde iş ,askerlik durumunu belgeleyen evraklar,eğitim için diploma gibi istenilen evraklar var. Bunların olmaması çok büyük bir ihtimalle mülakatı geçemeyeceğin anlamına geliyor. Tabi sağlık raporun, adli suç kaydın da önemli.

O yüzden yapılacak en iyi seçenek üniversite hayatının sonunda 1-2 senelik iş deneyimin ile birlikte belki başvurulara başlaman. Green card çekilişi için her sene hakkın var zaten. Baktın olacak gibi değil kendini işinde geliştir yurtdışı ile iş yapan bir firmaya gir ordan şansını dene.

Daha da olmadı sertifika programları var, onlara katıl. Sertifika programları sana 2 sene kalma izni veriyor. İlk sene okul, ikinci sene de stajını yap ( OPT olarak geçiyor ) seni beğenirlerse ordan bir başlangıç yapma şansın olur.

Demem o ki, üniversite diploman,askerliğin ve biraz iş deneyimin olsun. Şansın daha da artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…