Greentea OS ve React OS nasıldır?

700598

Nanopat
Arch ve Windows 10 (Custom ISO) dualboot olarak kullanmaktayım. Reactos adında bir işletim sistemi duymuştum, açık kaynak kodlu Windows'muş. Stabil olmadığını öğrendim ve biraz araştırmalarım sonucu Greentea OS denen bir işletim sistemi daha buldum. Sizden bu sistemler hakkında şu sorularımı cevaplamanızı rica edeceğim:

1-Sizce bu sistemlerden hangisi daha iyi ve nasıllar?
2-Windows yerine geçer mi ve ana sistem olarak kullanılır mı?
3-Bu sistemler Windows 10 tabanlı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de baştan yazım alternatifler. İkisi de asla günlük için alternatifler olamayacaklar.

Greentea'nin ne olduğunu bugün öğrendim.

İkisi de baştan yazım alternatifler. İkisi de asla günlük için alternatifler olamayacaklar.

Greentea'nin ne olduğunu bugün öğrendim.

Hocam tersine mühendislik ile crackleyip open Source hale getirmişler diye duydum doğru mu acaba?

Bu OS'lar büyük ihtimalle tersine mühendislik ile elde edilmiş Windows sürümleri ama son kullanıcı veya geliştiriciler için bence iyi bir işletim sistemleri değiller.

Hocam tersine mühendislik ile crackleyip open Source hale getirmişler diye duydum doğru mu acaba?
Tersine mühendislik tamam da kaynak kodunu kırıp githuba koymak her yiğidin harcı değil. Mühendislik tamam da crack değil.

Greentea OS'i duymadım ama ReactOS hakkında bilgim var.

ReactOS, kökeni 1990'lara dayanan bir işletim sistemi. Şu anda Windows Server 2003(NT 5.2) tabanlı olarak Windows XP/Server 2003 uyumluluğunu yakalamaya çalışıyorlar ama hâlâ başaramadılar. Ana sistem yerine geçmeleri mümkün değil, kayıt defteri bile düzgün çalışmıyor.

Reactos sıfırdan yazılma bir sistem günlük kullanıma uygun değil henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…