Çözüldü Grid 2 ve Dirt Showdown "The profile save is corrupt" sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Windows 7 de çalıştı mı Grid 2, artık oyun Save dosyasını görüp giriyor mu oyuna? Yani kaldığımız yerden devam ediyoruz tekrar profil açma falan yok?

Windows 7 Pro 64 Bit sistemde evet sorunsuz olarak çalıştı. Save e tekrar giriş yapılabiliyor.

- - - Güncellendi - - -

Öncelikle arkadaşım sana yalancı demedim. Çocukca konuşmaya gerek yok. Bilginin yanlış olduğunu ve yanlış bilgilendirme yaptığını söyledim. Video da güzel bir inceleme çıkarmışsın. Bu konu da bir sözüm yok. Ama ben senin sadece bu konu hakkında bilginin yanlış olduğunu dile getirdim. İşletim sistemi kurmaktan da çok iyi anlıyorum. Profesyonel anlamda bilgisayar montajından da iyi derece de anlıyorum. İnceleme yapmak ayrı bir meziyet ister. Benim öyle bir meziyetim yok. Ama olanları da ezme lütfen. Madem öyle oyunu Windows 8 Pro 64 bit işletim sisteminde bir zahmet aç, bir yarış oyna, ondan sonra tamamen çıkış yap ve tekrar gir bakalım kaldığın yerden devam edebilecek misin ? Windows CD sine gelince halen durumunda geldimi tabii ki Box resmini eklerim burdan.

Bu arada senden ricam Fraps vb. bir program ile oyun için dediklerimi yaptığını kanıtlayan bir video çekersen hem sana hak verir hem de ben ithalatçı firmaya gönderirim.

- - - Güncellendi - - -

Farkında mısın konumuzun içinde bir arkadaşım daha da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Demek ki en azından iki kişi bu sorunu yaşıyor. Bütün oyunları Windows 8'de açtığını söyleyen ve kanıtlayan bir kişisin. Ondan bende senden bilgi rica ettim. Bu sebeple bu durumu da video ile kanıtlarsan her zamanki gibi ününü korumuş olursun

Yazışmanda bir cümleni kaçırmışım, forumda destek veren bir kişi olarak, oyun hakkında video çekeceğini ama bunun için bir iddaa girerim demişsin. Bu hiç hoş bir durum değil. Ben başka forumdan destek alsam iyi olacak. Çünkü senin davranışların çok çocukca. O videoda ki kişi sensin bunu inkar etmiyorum. Ama konuşmasını bilmiyorsun arkadaşım ya da kardeşim diye hitap etmem mi gerekir. Sana iyi forumlar. Kanıtlarsan ara ara bakarım. Ama ben iddaya girme gibi davranışları bırakalı epey zaman oldu. Bir isteğin var ise önce benimle hukukun olması lazım. Ondan sonra tabii ki hukukumuza istinaden tabii ki isteğini sana armağan edebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Save data corrupt - Codemasters Forums
Save data corrupt :: GRID 2 General Discussion
Steam cloud - Profile save is corrupt - Codemasters Forums
profile save is always corrupt :: DiRT Showdown Genel Başlıklar
Profile Save is Corrupt - Codemasters Forums
Profile Save is Corrupt :: DiRT 3 General Discussions

Codemaster uyumluluk sorunu değilde save dosyasının yeriyle ilgili kodlamada hatalar yaşamış anlaşılan. Win 8 ile alakası yok emin olun. En gelişmiş ve en hızlı sistem win 8 olandır ve lütfen titan olan bir makinede win 8 kullanın bu sayfalardan bilgi alabilirsiniz. Sorun yaşarsanız pm den söyleyin ben araştırım. Yaşım 15 ama siz bana güvenin. win 8 de çalıştıramadığım oyun kalmadı ki ben şu ana kadar hiç uyumluluk sorunuda yaşamadım. Bazı şeyleri sadece uyumluluk moduyla bile çözebiliyor çok halika bir sistem. Eliniz alışınca daha hızlanıyor otomatik kullanıyorsunuz İşini bilen elbette oyunun sorunlarını yapar ancak herkes bilcek diye bir kaide bulunmamakta. Bunun için forumlar var ya Ancak tahminimce recep abinin sinirlenmesinin asıl nedeni korsan kullanımdır. Yanlış anlamayın ama sisteminde titan bulunan birininde (birde x işlemci var 10 numara) korsan kullanması doğru olmaz (ben oyunların bazılarının internet bağlantısını zorunlu hale getirdiği için onları satın alıyor ama crackleyip kullanıyorum)(böylece hem internetsiz oynamak mümkün hemde yapımcıların hakkını veriyorum böyle bir sorununuz varsa size bu tekniği öneririm).(sorununuz olursa update ile ilgili pm atarsanız sevinirim ve çözerseniz buraya yazmayı unutmayın)

(not:win 8 sahibiyim enterprise 64 bit kullanıyorum toshiba satellite a350-212 atı mobility radeon hd 3650 core 2 duo p8700 4gb ddr2 800mhz ram sahibiyim oyunu 1366x768 de high ayarlarda (aa msaa 4x shadow medium diğerlerinin yarısı ultra yarısı high)(net 24 fps)(toz dumanlarında fps 24 normalde 30)bende grid 2 ile ilgili bir sorun çıkmadı şimdide dirt showdown kuruyorum çok kısa bir süre sonra video hazır olur İyi forumlar.

- - - Güncellendi - - -

Arkham adlı kardeşim bana mesaj atmışsın bende sana oyunu güncellemelisin diyorum. Potansiyel olarak ondandır ancak senin oyunun korsan olduğunu düşünürsek link veremiyorum kusura bakma google da çok ufak araştırmayla oyunu kıran ekibin yayınladığı update var 30mb onu indirebilirsin (oyunu beğenirsen lütfen satın al (alabiliyorsan) )

Merhaba Grid 2 de sorun çıkmadı dediniz. Peki çık gir yaptığınızda kaldığınız yerden devam etmek istediğinizde "save corrupt" hatası alıyor musunuz ?. Ben arkadaşın lisanslı olan bilgisayarında da orjinal oyun ile denedim aynı hatayı aldım. Oyunun korsan versiyonunu da denedim aynı hatayı aldım. Ama Windows 7 Ultimate 64 Bit lisanslı işletim sisteminde hem korsan oyunu hem de lisanslı oyunu denedim hiç bir hata almadım. Korsan Windows 7 Ultimate 64 Bit sistemde tekrar lisanslı ve korsan olarak Grid 2 denedim sorunsuz yeniden giriş yapabildim.

Şimdi mesajınızın üst kısmında yazdıklarınıza göre bu sorunu Windows 8'de yaşıyor. Ama siz yaşamadığınızı söylüyorsunuz. Konumuzun içinde bir arkadaşım daha da aynı sorunu yaladığınız söyledi. Peki ne yapmak lazım sizce?

Dirt showdown da grid 2 de korsan indirdim (yalnızca grid 2 yi satın aldım kusura bakma recep abi)(grid 2 yi korsan indirme amacım win 8 in hepsiyle tamamen uyumlu olduğunu göstermek)(bu videoyu upload ettim 720p zaten görüntü sorun olmaz ancak grid 2 yok zira pc de değil harici harddisk te dirt showdown videosu bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Link veremiyorsunuz peki. Bir çok kelime ile arama yaptım ama google'dan amacıma ulaşamadım. Şu an için sadece Dirt Showdown oyununu Windows 8 Pro 64 Bit işletim sisteminde çalıştırabilsem yeterli. Grid 2'yi ilk mesajımda da dediğim gibi Windows 8 de problem yaşayınca XBOX versiyonunu aldım ve bitirdim. Sadece Dirt Showdown için bana yardımcı olursanız memnun olurum.

- - - Güncellendi - - -

Hazırlamış olduğun video da oyunun açılış logosundan sonra herhangi bir işlem gözükmüyor. Save oluşturup tekrar girdiğinde gözükmüyor. Bilginiz olsun.

Gördüm ve bu hata için çok özür diliyorum bunu silip hemen saat 8'e hazır ederim videoyu

- - - Güncellendi - - -

Bu işlem uzun sürebilir bu sefer güvenilir olan fraps ile yapıcağım (uzun sürecek olan boyut düşürme olayı) kusura bakma abim.

- - - Güncellendi - - -

Bu videoda da aynı sorun olmuş oyun orijinal mi orijinal değil ve korsan ise sürümü videodaki sürüm mü ?

- - - Güncellendi - - -

Sizden bu konuda şöyle bir şey istiyeceğim abim (Türkçe öğrenmem lazım )dirt showdown için oyununuz korsan ise lütfen şuraya giriniz (C:\User-Kullanıcılar\(kullanıcı adınız)\AppData\Local\FLT\Steam\201700\remote )böyle bir dosyanın olup olmadığını ve var ise içinde neler olduğunu öğrenebilirsem sevinirim (umuyorum bu sorunu çözeriz zira kimse çözememiş çok az kişi rast gelmiş )

- - - Güncellendi - - -

Sizden bu konuda şöyle bir şey istiyeceğim abim (Türkçe öğrenmem lazım )dirt showdown için oyununuz korsan ise lütfen şuraya giriniz (C:\User-Kullanıcılar\(kullanıcı adınız)\AppData\Local\FLT\Steam\201700\remote )böyle bir dosyanın olup olmadığını ve var ise içinde neler olduğunu öğrenebilirsem sevinirim (umuyorum bu sorunu çözeriz zira kimse çözememiş çok az kişi rast gelmiş )

Beni yalancılıkla atfettiğin anda hukukumuz başlar. Diğer aptal forumlarda destek alabileceğini düşünüyorsan buyur git. Bu hafta sonu iki tane masaüstü PC incelemesi yayaınlayacağız. O zaman görebilirsin GRID 2 testini de.

Şu uyumluluk meselesini bir türlü anlatamadık...

Vista'dan sonra çıkan bütün Windows'lar (7 ve 8) minor sürümdür, major sürüm değil. Yani sistem çekirdeği aynı. O yüzden 7 neyse yazılım uyumluluğu olarak, 8'de odur. O yüzdendir ki Windows 7 ve Windows 8'in bırakın RTM sürümlerini, RC sürümleri ve hatta BETA sürümlerinde dahi uyumluluk sorunu ortaya çıkmamıştır. Çok önerilmez ama 7 için çıkan bir donanım sürücüsünü dahi 8 için kullanabilirsiniz.

Oyunu denemedim ama burdan yola çıkarak uyumluluk meselesine dair hiç bir sorun çıkarmayacağına %99.9 eminim, zaten Recep'in gönderdiği linkte steam Windows 8 uyumludur demiş.

Aral nasıl olurda SP1 bekleyin der anlamış değilim, Windows 8.1'den haberleri yok herhalde. Ezbere konuşmuş bilgisiz şekilde başından savmış.

Yazık, sözüm ona Türkiye'nin en büyük oyun dağıtıcılarından biri çoook yazık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…