Çözüldü GRUB ekranı gelmiyor

• Konuyu başlatan e417
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 1.016
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

e417

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522431048
Kubuntu'yu Rufus ile DD moduyla yazdırdım ve daha önceden Windows disk yönetimden ayırdığım alana Dual-Boot olacak şekilde kurdum. Sistemi başlatırken GRUB ekranı gelmiyor. Hangi işletim sistemini açacağımı bilgisayar başlarken F12 ile seçmem gerekiyor. Sırasıyla aşağıdaki komutları çalıştırarak sorunu çözmeye çalıştım ama olmadı.

Kod:
cd /boot/grub

Kod:
sudo grub-mkconfig

Kod:
sudo grub-mkconfig -o grub.cfg

Kod:
sudo grub-install /dev/nvme0n1

Bir de bir şey daha sormak istiyorum. F12 ile boot etmek istediğim işletim sistemini seçmek istediğimde 1) Ubuntu 2) Windows Boot Manager 3) SSD İsmi çıkıyor. Çok eskiden bir kere Ubuntu kurmuştum ama onun üstünden sonra kaç kez SSD'yi tamamem silip işletim sistemi kurdum. Orada Kubuntu yazması gerekmez mi şu an? Ve bunun sorunum ile alakası olabilir mi?
Kubuntu'yu Rufus ile DD moduyla yazdırdım ve daha önceden Windows disk yönetimden ayırdığım alana Dual-Boot olacak şekilde kurdum. Sistemi başlatırken GRUB ekranı gelmiyor. Hangi işletim sistemini açacağımı bilgisayar başlarken F12 ile seçmem gerekiyor. Sırasıyla aşağıdaki komutları çalıştırarak sorunu çözmeye çalıştım ama olmadı.

Kod:
cd /boot/grub

Kod:
sudo grub-mkconfig

Kod:
sudo grub-mkconfig -o grub.cfg

Kod:
sudo grub-install /dev/nvme0n1

Bir de bir şey daha sormak istiyorum. F12 ile boot etmek istediğim işletim sistemini seçmek istediğimde 1) Ubuntu 2) Windows Boot Manager 3) SSD İsmi çıkıyor. Çok eskiden bir kere Ubuntu kurmuştum ama onun üstünden sonra kaç kez SSD'yi tamamem silip işletim sistemi kurdum. Orada Kubuntu yazması gerekmez mi şu an? Ve bunun sorunum ile alakası olabilir mi?
Sorunu çözdüm. Öncelikle Kubuntu'yu kurduğumuz USB bellek ile boot edip canlı ortamda Kubuntu'yu deneyi seçip işletim sistemine giriyoruz. İnternet bağlantısını yapıyoruz. Terminale giriyoruz. Sırasıyla aşağıdaki komutları yazıyoruz.

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair

Yukarıdaki kodu girdikten sonra gelen çıktıya enter yapıyoruz.

Kod:
sudo apt-get update

Kod:
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Son komuttan sonra gelecek olan ekranda önerilen onarıma tıklayın 2-3 dakika içinde işlem bitiyor. Sonra yeniden başlatın sorun çözülecektir.

Dosya Ekleri

• 340px-Boot-Repair_01.png
    340px-Boot-Repair_01.png
    62,6 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı