Grub ekranı gözükmüyor

Hata da hata var, artık nasıl bir dağıtım kullanıyorsanız. Bootloader yüklü olmasa Linux açılmaz çünkü.

Hata da hata var, artık nasıl bir dağıtım kullanıyorsanız. Bootloader yüklü olmasa Linux açılmaz çünkü.

Live CD ile açtım ondan olabilir.

Linux Mint gibi bir dağıtımda, grub ekranına ulaşamamak için özel bir çaba harcadınız mı?

Linux dağıtımlarında grub ekranına ulaşmak için gösterdiğim çabayı bir bilseniz...

Bu yöntemi daha önce denemiştim ama başarılı olamamıştım. Şimdi tekrar denedim ve os-prober komutunu girince Windows sonucuna ulaştım. Fakat grub hala yok.

Grub ekranını görünür yapmak için ekstra bir programa falan ihtiyacın yok hocam. /etc/default/grub dosyasının içinde GRUB_TIMEOUT_STYLE ="menu" şöyle bir satır yaratman gerekiyor. Ardından sudo update-grub komutunu gireceksin bu kadar basit aslında.

İlk mesajımda belirtmiştim, işe yaramadı. Böyle basit işlemlerin hepsini denedim emin olabilirsiniz.

Hayır yapmadım.
Benim düşüncem, Linux Windows'u görmüyor. Görmediği içinde grub ekranını vermeden direkt başlatıyor.

Bence böyle gerçek olmayan kaideleri fazla düşünmeyin. Böyle birşey söz konusu değil çünkü.
Gerekli konfigürasyon yapıldığı takdirde. İster Windows'u görsün ister görmesin farketmez, grub menüsü görünür.

Hayır yapmadım.
Benim düşüncem, Linux Windows'u görmüyor. Görmediği içinde grub ekranını vermeden direkt başlatıyor.

Bunu dene. Sırasıyla terminale bunları gir.

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

Görmediği için de grub ekranını vermeden direkt başlatıyor.
Windows'u görmese bile GRUB doğru yapılandırıldığı sürece görünür. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra
Kod:
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
sudo update-grub
komutlarını denediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…