S Sorisoriy Decapat Katılım 7 Ocak 2023 Mesajlar 18 Daha fazla Cinsiyet Erkek 20 Nisan 2025 #1 Yükledim gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama bir sorum daha olacak varsayılan işletim sistemi Kubuntu oldu onu nasıl Windows'a alabilirim?
Yükledim gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama bir sorum daha olacak varsayılan işletim sistemi Kubuntu oldu onu nasıl Windows'a alabilirim?
Bayram Tempest Moderasyon Ekibi Sorumlusu Süpervizör Kıdemli Üye Çözüme Giden Yol Tux Katılım 30 Nisan 2023 Mesajlar 6.098 Makaleler 39 Çözümler 271 Daha fazla Sistem Özellikleri HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM Cinsiyet Erkek 20 Nisan 2025 #2 sudo nano /etc/default/grub komutuyla GRUB düzenleme dosyasını aç ve GRUB_DEFAULT değerini Windows'un sırasına göre değiştir. Değerler 0'dan başlar. Örneğin GRUB menüsünde Kubuntu 1. sırada ise değer sıfırdır. Windows genelde 3. sırada olur yani bu değeri 2 yapmamız gerekir. GRUB_DEFAULT seçeneğini 2 yap ve CRTL X kısayoluyla kaydet. Y ve Enter ile ilerle. Daha sonra sudo update-grub komutu ile bu yeni ayarı GRUB'a tanıt. Komut sonlandığında sistemi yeniden başlat. Varsayılan Windows olacak. Ne yaptınız hocam? @Sorisoriy Son düzenleme: 25 Nisan 2025
sudo nano /etc/default/grub komutuyla GRUB düzenleme dosyasını aç ve GRUB_DEFAULT değerini Windows'un sırasına göre değiştir. Değerler 0'dan başlar. Örneğin GRUB menüsünde Kubuntu 1. sırada ise değer sıfırdır. Windows genelde 3. sırada olur yani bu değeri 2 yapmamız gerekir. GRUB_DEFAULT seçeneğini 2 yap ve CRTL X kısayoluyla kaydet. Y ve Enter ile ilerle. Daha sonra sudo update-grub komutu ile bu yeni ayarı GRUB'a tanıt. Komut sonlandığında sistemi yeniden başlat. Varsayılan Windows olacak. Ne yaptınız hocam? @Sorisoriy