GRUB menüye ISO dosyası eklemek

Pardus zaten varmis GRUB menusunde.

Ekranda Pardus logosu varken ESC tusuna basin ve fotograf atin.

Şu an geç oldu atamiyacağım ama önceden bakmıştım, bir satırlık bir şey yazıyordu. Ne yazdığını okumamıştım.
Ve Caps Lock'a falan basılmıyordu.

Ekranda Pardus logosu varken ESC tusuna basin ve fotograf atin.

Bir şey soracağım. Bununla uğraşmak yerine direkt ISO dosyasının içindeki GRUB menüye gitmenin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün, dediğiniz için yeni bir EFI bölümü oluşturmak daha iyi olur.
sudo apt install gparted kodu ile gparted'ı kurun, sonra uygulamalar menüsünden açıp fotoğraf atın.

Mümkün, dediğiniz için yeni bir EFI bölümü oluşturmak daha iyi olur.
sudo apt install gparted kodu ile Gparted'ı kurun, sonra uygulamalar menüsünden açıp fotoğraf atın.

Peki bu daha kolay olur mu? Hangisi yapmak kolay olur? Ona göre yaparım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz yol daha kolay olur.
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINTS
sda 8:0 0 298,1G 0 disk
├─sda1 8:1 0 232,9G 0 part | Linux Mint 21 Xfce Ubuntu Tabanlı
├─sda2 8:2 0 53,1G 0 part | EndeavourOs Xfce Arch tabanlı
├─sda3 8:3 0 9,3G 0 part | Swap
└─sda4 8:4 0 2,8G 0 part | Linux Mint 21 Xfce ISO çıkartılmış
Bütün işletim sistemlerini Ext4 ve bağlama noktası / olarak kurdum.

Son düzenleme:
Tamamdir.
Gparted'dan Ext4 ve Boot flag'ı olan bir bolum olusturun. ISO dosyasinin bolmunden biraz buyuk olsun.
Daha sonra ISO'nun icerigini yeni bolume kopyalayin. Dogru flag'ler kullanildiysa bilgisayarin boot menusunde gorunecek.

Tamamdir.
Gparted'dan Ext4 ve Boot flag'ı olan bir bolum olusturun. ISO dosyasinin bolmunden biraz buyuk olsun.
Daha sonra ISO'nun icerigini yeni bolume kopyalayin. Dogru flag'ler kullanildiysa bilgisayarin boot menusunde gorunecek.
Benim disk yöneticim de zaten diski önyüklenebilir yapma seçeneği vardı ama gözükmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…