Grundig GNB 1545 A1 MT BIOS Güncelleme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yasinenes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ; GNB 1545 A1 MT modelinde grundig dizüstü bilgisayarım var. Bios'u güncellemek istiyorum ve Phoenix'in Bios'u yüklü. Müşteri hizmetlerinden güncel Bios dosyasını göndermelerini istedim.
Dosya Sitesi - Dosya Upload Dosya Sitesi bu linkteki dosyayı gönderdiler ama daha önce Bios güncelleme işlemi yapmadığım için bu dosyayı ne yapacağımı bilmiyorum. Konu hakkındaki bilgi sahibi arkadaşlar yapılması gereken işlemi sırasıyla anlatırlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmanız gereken çok basit. Forumda Usb bootable etme yazısını okuyup uygulayın. Ardından size verilen rar'ın içindeki dosyanın içindekileri usb belleğin içine çıkartın.
Biostan boot seçeneklerinden usb belleği seçip 98 ekranı geldiğinde 107slp yazıp enter'a basın.

1YB-GNB1545A1MT BIOS Güncelleme Sürüm 1.07 | Technopat Sosyal
Burada daha önce nasıl yapılacağını ve aynı modelin aynı sürümünü paylaşmıştım.

Forumda boşuna yer kaplamış oldum kusura bakmayın görmemiştim. Yalnız hala bir sorun var. Bilgisayarımı 2010 yılında aldım ve geldiğinde bios 1.07 sürümü yüklüydü. Müşteri hizmetlerinin gönderdikleri dosya da 1.07 sürümü, sizin verdiğiniz linkte öyle. Dediğiniz işlemleri yaptım acaba güncellenmiş midir?

Edit: 2010 yılındaki bios sürümü ile şuan güncel diye gönderilen bios sürümü aynı, (1.07) olduğu için acaba bios sürümü hiç güncellenmemiş olabilir mi?

Öyle düşünmeyin, siz de çözüm için en kısa yolu seçip üreticiye sormuşsunuz sorun değil. Çünkü daha yeni sürümü çıkmış ise verebilirdi.
1.07 sürümü evet aynı gönderdiklerinin de aynı olduğunu gördüm. Eğer önce ki yüklü olan sürüm de tarihi ile beraber aynı ise malesef evet, yeni bir süürm yüklememiş oldunuz :)
Aida64 ile Anakart bölümünün ve DMI yazan bölümlerin resim veya Aida64 raporunu alabilirsem iyi olur. Eğer desteği olan bir anakart ise veya aida64 tanırsa Anakartı daha yeni sürüm var mı diye kontrol edeyim.

Anakart markasını öğrenmek için bilgisayarın içini bile açıp baktım, en son müşteri hizmetlerini tekrar aramak zorunda kaldım. Maalesef onlarda bilgisayarın Anakart markasını bilmiyorlar, tabi ki ilk bilgisayarım olduğu için komşunun oğluna güvenerek aldık. Bilgisayarı neyin ne olduğunu bilmeden.. Bilgisayarın içini açıp Anakartın fotoğrafını çekip buraya koyabilirim.

Dosya Ekleri

• Report-Anakart.txt
    87,7 KB · Görüntüleme: 548
  • Report-DMI.txt
    43,7 KB · Görüntüleme: 521
:) Teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı