Çözüldü Grundig GNB 1584 A1 SSD Takıldıktan Sonra Windows 10 Kuramama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ÇeT00

Hectopat
Grundig GNB 1584 A1 i5 laptopa SSD aldım. SSD'yi normal yerine takıp HDD'yi CD-ROM kısmına taktım.

Rufus ile Win 10 USB belleğe çektim çekimde bir sorun yok başka laptopta denedim çalışıyor ama
Grundig laptoptta BIOS ayarlarına girmeden F12 ile boot menü tuşuna bastığımda USB flashı görüyor
üstüne tıkladığımda tekrar aynı menüyü açıyor peş peşe bassam da aynı şeyi tekrarlıyor.
Sonra BIOS ayarlarına dönüp USB'yi ilk sıraya getirip HDD'yi 2. sıraya getirmeme rağmen gene görmedi direkt PC'yi açmaya başladı.

USB görüyor ama format işlemini başlatmıyor başka neden olabilir ? SSD bağlantısında bir sorun olabilir mi dedim ama BIOSa baktığımda 2 HDD'yi de görüyor

Bilgisaray orijinal Windows 8 ile geldi key BIOS içinde acaba 8 varken Windows 10 kurmaya çalıştığım için mi görmedi?
Sorun Çözüldü: SSD olduğu için UEFI çekmem lazımmış öyle denedim oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayar bende de var. F2 ile BIOS’a girip boot tipi yazan yerde UEFI yazıyodur, onu Dual boot yap.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı