Öncelikle herkese merhabalar, iyi forumlar.
Bilgisayarın Özellikleri:
| İşlemci | Intel® Core™ i3-3110M İşlemci (3MB, 2.40 GHz) | | İşletim Sistemi | Windows 8 +OS X 10.11.2 | | Ekran | 15.6" WXGA (1366 x 768) -[Ekran Işığı Seviyesi Ayarlanmıyor]- | | Bellek | 2x4GB DDR-III 1600 MHz | | Sabit Disk | 500 GB + 120GB m-Sata SSD + 120GB Kingston SSD | | Ekran Kartı | Nvidia GT740M 1GB -[Çalışmıyor]- + Intel HD4000 | | Ethernet Kartı | Realtek 8111 [Kext ile Çalışıyor] | | Optik Sürücü | Yok | | Kamera | Hd WebCam [Çalışıyor] | | Kart Okuyucu | Var [Ama Çalışmıyor] | | Kablosuz Ağ Kartı | Atheros AR5B95 [Üzerindeki Wi-Fi Kart Çalışmıyor (UYUMLU DEĞİL)] | | Klavye | Standart Q Türkçe (Numerik) | | Bağlantı Noktaları | USB 2.0 x 2 , USB 3.0 x1 , VGA çıkışı x 1 , HDMI x 1 , Audio Combo Jack x 1 | | Marka | GRUNDIG |
[TBODY]
[/TBODY] |
| Driver Paketi: MediaFire |
[TBODY]
[/TBODY]
Problemleri:
1:VooDoo HDA'yı yükledim ses çalışıyor ama kulaklık takınca mikrofonun sesi kulağıma geliyor. Ayarladıktan sonra yeniden başlatınca gidiyor. Bu problemi çözebilen aşağıya yazsın
2:
Ekran ışığı ayarlanmıyor. DSDT patch lemek gerekiyormuş galiba ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Linkte DSDT dosyası var bilen yapılışını aşağıya yazsın
3:
Başlangıçta Apple logosu dağılıyordu.
Çözüm: Clover config den birkaç ayar yaptım ama çok az oluyor aynı problem HD4000 bilen varsa ilk bunu yazsın aşağıya
4:
Touchpad in her fonksiyonu çalışırken sağ tık ve çift parmakla sarma özelliği çalışmıyor. Kext problemi büyük ihtimal. Uygun Kext olan varsa bırakın aşağıya
Çözüm: Vietnam Tools ile düzelttim
5:
nVidia yı çalıştıramadım. Biri yardım etsin bu konuda
6:
Pil göstergesi çalışmıyor. Bilen varsa yazsın aşağıya
7:
Kart okuyucu çalışmıyor. pek te kullanmıyorum zaten ama yapabilen varsa yazsın aşağıya
Avantajları:
UEFI kurulum yaptım birkaç ayarla pc yi açınca direkt Apple geliyor SSD de yüklü olduğu için hızlı açılıyor. Yüklediğim sistem OS X El Capitan 10.11.2 [Bu siteden indirdiğim RAW imajı]. Bios a girerken çıkan menüde 'secure boot' u kapattım. Clover UEFI BootLoader kullanıyorum. Çok seri çalışıyor. USB 3.0 çalışıyor. HDMI çalışıyor. Ethernet çalışıyor. Wi-Fi kartını değiştirdim. VGA çalışmıyor
Boot ederken kendim bir kod eklemedim
Kuran ve kullanan herkese hayırlısı olsun...
[Bu da UEFI için direkt elma getirten ayarlar]