Grundig GR-18.5" WM1 vs Acer S191HQL 18.5" Monitör

1cihan8

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi bende iki tane monitör var. İkisinin de sadece VGA çıkışı var. Biri Grundig GR- 18,5'' W M1 LCD Monitör, diğeri ise Acer S191HQL 18,5''.

Şimdi bu iki monitör arasında fark var.

Grundig monitör göze daha hitap eden, yazıların daha rahat okunduğu, dolgun renkleri sahip, farklı açılardan baktığımızda görüntüsü neredeyse bozulmayan bir monitör.

Acer ise parlak ve canlı ama soluk renklere sahip, kontrast konusunda ne kadar ayar çeksem de Grundig gibi tatmin etmeyen, hafif üstten baktığımda görüntünün beyazlaştığı, hafif alttan baktığımda görüntünün karardığı bir monitör.

Basit bir örnek vermek gerekirse; herhangi bir dizinin aynı bölümünü iki ayrı monitörde de oynattığımda, sanki Acer'deki görüntü sinema çekimi gibi.

Bunları yazma sebebim yeni monitör alırken (Fazla bütçem yok DVI-D çıkışı olan 21,5'' bir monitör almayı düşünüyorum) Grundig gibi monitör almak için hangi özelliklere dikkat etmem gerekiyor? Acer'in 390TL'ye 21.5'' Grundig gibi görüntüsü olsa işimi çok rahat görecek bir monitörü var ama bu sebeplerden dolayı almak istemiyorum. Belli ki Acer'in yapısı farklı, kardeşimin 21,5'' monitörü de aynı şekilde ve beni hiç tatmin etmiyor açıkçası Acer'in görüntüsü.
Araştırmalarıma göre anlaşılan benim IPS bir monitör almam gerekiyor herhalde. Yanlış mı düşünüyorum? LED monitörlerde Acer'deki problemler mevcut anladığım kadarıyla. Acer'in uygun fiyatlı bir IPS monitörü var. Kullanan var mı bu ürünü?

Acer K222HQLCbid 21.5" 4ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD IPS LED Fiyatı
Bunlarda fotoğraflar;

Hızlı Resim - Monitör

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…