...
...
Gazeteyi maalesef Aziz Nesin ve arkadaşları değil Perinçek ekibi yönetiyordu, biz rahatsızdık, onlar da bizden. İrfan Taştemur, Ayşegül Devecioğlu, Muhsin Kızılkaya ve ben ilk ayrılmak zorunda kalan 4 kişi olduk. Benimle çalışamayacaklarını söyledi Serhan Bolluk, ben de yazıişleri odasına girdim, içeride Şule ve Feyza Perinçek vardı, Doğu için ağır bişeyler söyledim ve yukarıya babamın yanına çıktım. Babam hatırımı sordu ve ben de “Senin gazetenden Perinçekçiler tarafından kovuldum” dedim.
Ayrılmadan biraz önceydi ve gazeteyi bir açtık ki Salman Rüşdi’nin Şeytan Ayetleri kitabı bölüm olarak yayınlanmış. Hiçbirimizin haberi yok, kimseye sorulmamış, Aziz Nesin yapsa haberim olur ama her olasılığa karşın telefon açıp sordum. “Hayır, benimle alakası yok, haberim de yoktu” dedi.
Ve Madımak provokasyonu Aziz Nesin ve arkadaşlarına Onbinler A.Ş. için Aydınlık önerildiği gün başlamıştı, gerisi Doğu Perinçek için kolaydı, onlar devrimcilerin adreslerini krokilerle vermekte 12 Eylül öncesinden deneyimliydiler. O yüzden de 12 Eylül sonrası cezaevi kitabı Erbakan ve Türkeş üzerine olmuştur Oral Çalışlar’ın, çıkartabildiği eser bu kadardır.
Ben o gece beynimde sayıklamaya başladım, babamı nasıl kucaklayacağımı düşlüyordum. Aziz Nesin hâlâ Aydınlık’ın sahibi ve başyazarıydı, gazeteyi aradım, kimsenin nerede ve nasıl olduğundan haberi yoktu. Artık olmasına da gerek yoktu, görev yerine getirilmişti ama Aziz Nesin kurtulmuş, 33 başka aydın boğularak ölmüştü...
...
Madımak provokasyonu Aziz Nesin ve arkadaÅlarına Onbinler A.Å. için Aydınlık önerildiÄi gün baÅlamıÅtı, gerisi DoÄu Perinçek için kolaydı.
www.artigercek.com