Gskill 2x4 bellekler single olarak çalışıyor

Tolga Mert

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba beyler bi sorum olacak, gskill 8gb (2x4gb) ripjawsx ddr3 1600 Mhz dual ramlere sahibim. Bilgisayar BIOS Defaultken ramler single gözüküyor. Profile #1 yapıp kaydedince ilk başta 5-10 dakika çalışıyor dual olarak, sonra ekran donakalıyor. Reset atınca tekrar single olarak görüş sağlıyor. Bilgisayarı aldığım yer (vatan) yolladım sorun anakartta deyip düzeltildi tekrar geldiğinde aynı problem sebebi ramler midir sizce?

Not: RAM slotlarını denedim hepsinde aynı olay oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar açıldığında ram 8gb görünüyor mu? Görünüyorsa parantez içinde bir rakam var mı?

Bilgisayar single'da da dual'de de dxdiag'ta 8192 RAM, bilgisayarım/özelliklerde de dual 8 GB RAM (kullanılabilir miktar: 6,92 GB) single 8 GB RAM (kullanılabilir miktar: 3,44 GB) yazıyor.
Az önce dual görürken 5-10 dakika arasında pc kendi kendine reset attı sonraki açılışında yine single gördü.

Anakartın kitapçığına erişebilir misin? Muhtemelen önerilen yerlere takmadığın için bu sorunu yaşıyorsun. Ramlerini dual channel a uygun olarak taktığında çözülecek diye tahmin ediyorum. Kitapçığa ulaştığına ram montaj kısmının fotoğrafını atarsan yardımcı olurum.

Anakartta aynı renkte olan ram slotlarına takman gerekiyor. Yan yana değil.

Pek sanmıyorum hadi ben kazala yanlış taktım diyelim vatandakiler de mi yanlış taktı? Zaten bilgisayar 5 ay önce sistem güzel çalışırkenki yerlerinde ramler. Channel A1 ve B1 olması lazım fotoğraf malesef atamıyorum ama anakartımın kitapçığında da öyle yazıyor yani siyah slotlar oluyor onlar ramler de orda takılı. Sarılarda da zaten aynı olay oluyor.
Anakart modelim Asus A88XM-A, bios güncel.

Sosyalde daha önce bir arkadaşta aynı sorunu yaşamıştı. Sanırım 10 sayfa falan mesaj yazılmıştı bunun üzerine. Bulabilirsem bu mesajı düzenleyerek eklerim.

Uğraşın için teşekkür ederim, bulabilirsen şu problem hallolursa çok makbule geçecek.

Olmadı tek 8 gb bir tane ram alacam ya da böyle devam edecek artık sınav haftası geçsin vatana tekrar gideceğim. Zaten performans falan fazla mühim değil hız manyağı değilim ama para verdiğim şeyin hakkını arıyorum sorun o neden 4 gb boşa bir performans harcasın, teşekkürler alp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…