GSKILL 8GB RipjawsV RAM'i Ryzen sistemde kullanmak

nazmiayt

Hectopat
Daha fazla  
3000 MHz modelini aldım evde. Sorum şu Intel destekli diyor Ryzen çalışmaz mı? İkinci sorum Vatan sitesinde yorumlarda gördüm Intel tabanlı imiş. Ryzen ile kullanırsanız 2400 MHz'e düşermiş? Doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'unuz güncel ise kullanabilirsiniz. Ben de ayni ramlerin 16 gb 3200 olanını kullanıyorum imzam da görebilirsiniz. Ramler ilk taktığım da 2400 başladılar XMP ile 3200'e çıktı fakat yer yer mavi ekranlar yedim. Muhtemelen yeterli voltajı anakart sağlayamadı diye elle birazcık arttirdim ve sorunsuz kullanıyorum bir sonra ki BIOS güncellemesinde de XMP sorunsuz çalışacaktır diye beklemedeyim
Edit : sormayı unutmuşum anakartınız nedir ?

MSİ B350 PC MATE
Ben de aynı üründen aldım ve Ryzen 7 alacağım için bekliyor ben de merak ettim şuan
Sıkıntı var ise iade edeceğim ürünü.

RAM'in Intel/AMD destekli olması tamamen yalandır, böyle bir şey söz konusu değil. Aynı RAM'i iki işlemciyle de 3000 MHz'de kullanabilirsimiz. BIOS güncellemesi RAM desteğini genişletse de şart değildir, güncel olmayan bir BIOS sürümü üzerinde de çalışacaktır.

bende de var ryzen işlemci ile kullanıyorum 3000 mhz
Param olmadığı için 1 tane aldım çok fps düşüşü yaşarmıyım ?
İTOPYA' dan aldım anakartı bios güncellemesi yapın dedim. Umarım sorun çıkmaz.

Son düzenleme:
bende maddi durumlardan ötürü 8 GB kullanıyorum şimdilik PUBG R6 da sıkıntı yaşamıyorum ileride upgrade yapacağım bu arada sisteminizin diğer bileşenleri nedir ve oynadığınız oyunlar neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…