Gskill RAM ve Asus B350 Prime Anakart Uyumu

Obb

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, ben yakın zamanda bilgisayar parçalari toplamaya başladım. Ryzen 5 2600x ve Asus B350 Prime Plus yanına Gskill SniperX 3000MHz 8x2 16GB DDR4 modelini aldım.

Daha sonra baktığımda anakartın Qvl listesinde RAM ismini bulamadım. (Olmayabilir gayet normal). Yine de içim rahat etsin diye, Gskill Avrupa Teknik Destek'e mail attım.

Yaptığım yazışmalar sonucu teknik destek yeni Ryzen sistemlerin yeni ve farklı bir mimarisinin olduğunu bundan dolayı "For AMD series" dışında kalan RAM'lerin pek uyumlu olmadığını ve aldığım anakart, işlemci kompozisyonunda RAM'i DDR4-3000MHz kullanmamı öneremeyeceklerini onun yerine DDR4-2400MHz'in daha stabil olacağını söylediler.

Sonuç olarak ben bu aldığım RAM, işlemci ve anakart kompozisyonunu İtopya ve Sinerji gibi sitelere sorduğumda sorun olmaz kullanabilirsiniz diyorlar fakat teknik destek tam tersini söylüyor. Siz ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an kullandığım Ryzen sistemde, benim RAM'lerim de anakart destek listesinde yok. Fakat cayır cayır 3000 MHz kullanabiliyorum. Bu frekans sorunları yeni gelen BIOS güncellemeleri ile çözüldü. BIOS güncellemesini yaptıktan sonra 3000 MHz hızına çekebilirsiniz RAM'leri.

Aynı RAM'i tek slot olarak aynı anakartta 3000MHz'de kullanıyorum hiç bir sorunum yok. BIOS güncellemelerini yapmanı öneririm, ilk aldığımda 3000MHz'de çalışmıyordu güncellemelerden sonra düzeldi.

Şu an kullandığım Ryzen sistemde, benim RAM'lerim de anakart destek listesinde yok. Fakat cayır cayır 3000 MHz kullanabiliyorum. Bu frekans sorunları yeni gelen BIOS güncellemeleri ile çözüldü. BIOS güncellemesini yaptıktan sonra 3000 MHz hızına çekebilirsiniz RAM'leri.
Anlıyorum ama tek sorun RAM ve anakart değil burda. Başlığı değiştirmişsiniz fakat anakart, RAM ve işlemci üçlüsünün uyumu yani RAM ve işlemci sorunu da var.

Mail attığımda özellikle hangi Ryzen işlemciyle kullanacağımı sordular. Sonrasında, bu yeni seri işlemciyle uyum sorunu olabileceğini belirttiler. Bundan dolayı acaba FlareX veya TridentZ modelini mi alsaydım diye düşündüm. Çünkü bu modeller Ryzen Serisi adını verdikleri grup.

Benim RAM'im sizinki ile aynı demedim. Benim kullandığım RAM de, anakart uyumluluk listesinde yok ama tam frekansında kullanabiliyorum. Uyumluluk listesine vb. takılmayın yani.
Size söylemedim öbür arkadaşaydı o mesaj. Uyumluluk listesine takılmıyorum zaten adamların her RAM'i deneme şansları yok sonuçta. Gskill resmi destek hattı karıştırdı kafamı sadece. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı