GSkill RAM vs Corsair RAM

Ilgaz Bey

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı 4 GB Ram ile kullanıyorum ve ağırlaşmaya başladı. Bu sebeple RAM almaya karar verdim. 2 marka arasında kaldım G.Skill Ripjaws ve Corsair ValueSelecet, hangisini almalıyım? Corsair 40 TL daha pahalı. Şimdi ikisi de DDR4, CL15, 2133 MHz yani RAM için 40 TL fazla verip marka almaya gerek var mı? Ve umarım Nanokatalog sitesi güvenlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- nanakatalog sanırım sıkıntılı bir site. Burada çok isyan eden var. Bu sebeple ben de hiç kullanmadım. Yazılan yorumlar pek olumlu değil.
2- Her ikisi de ram konusunda başarılı markalardır. 40 TL fazla para vermene gerek yok. 10 kilo domates alırsın o paraya 😉

1- nanakatalog sanırım sıkıntılı bir site. Burada çok isyan eden var. Bu sebeple ben de hiç kullanmadım. Yazılan yorumlar pek olumlu değil.
2- Her ikisi de ram konusunda başarılı markalardır. 40 TL fazla para vermene gerek yok. 10 kilo domates alırsın o paraya 😉
Teşekkürler ve şakanın içinde bir gerçek var :) 10 kg domates az değil.

Corsair tercih ederdim. Bu arada RAM’leri 3000 MHz yaparsanız performans artışı olacaktır. Nanokatalog konusunda ise ürünler yurtdışından getirildiği için gelmesi çok uzun sürüyormuş. Eğer aceleniz yoksa alabilirsiniz ama çok güvenilir bir site değil diye biliyorum.

Markaya bakmaya gerek yok. Performansına, CL değerlerine, Isı değerlerine bakılmalıdır. Hepsi aynıysa bile Soğutma kapasitesi (Isı değerleri ile aynı şeyi kast etmiyorum, OC yapılacaksa ne kadar performans sunduğundan bahsediyorum), Bellek chipsetleri gibi etkenlere bakılmalıdır. Markaya göre bileşen seçilmez, seçilse bile bu iki marka arasında buna lüzum yok. Dediğiniz iki bellek gayet başarılı, aradaki 40TL fark ise markadan ötürü değil. Corsair'in soğutması fazla yok, ancak içerisinde düşük voltaj gibi de özellikler barındırıyor. Bu da zaten az ısınmasını sağlar. Bu gibi detaylar da olabiliyor.

Son düzenleme:
G.Skill kalitesiz bir marka değil. Yurtdışında Corsair'den çok tercih edilebiliyor. 40 TL fazla vermeniz için herhangi bir sebep yok. Performans farkı da olmayacak.

Düzenleme: G.Skill sipariş verdim, nanokatalog geç gönderiyormuş ama yapacak bir şey yok çünkü bu ürünü bu fiyata geçtim aynısını satan başka bir yer yok. Herkese teşekkürler umarım iyi ürün gelir, site sakata benziyor Çin'den alıp üstüne etiket yapıştırıp verecek gibi geliyor. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı