GSkill Ripjaws 4GB 1600MHz Ram'ı 2133MHz'e Çıkardım.

eLated.*

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Herkese iyi günler diliyorum. GSkill Ripjaws 4GB Ram kullanıyorum ve APU sistem kullanıyorum. İlk başta 1866Mhz'e çıkardım herhangi bir voltaj istemedi biraz öyle kullandıktan sonra 2133MHz'e çıkarmayı denedim fakat voltaj istedi o sırada cesaret edemedim. 2-3 Saat önce cesaretimi toplayıp voltaj vererek 2133MHz'e çıkardım Voltajı 1.50'den 1.65'e çıkardım ve stabilite sağlandı aşağıda CPU-Z görüntüsü var CL değeri yüksek değil sanırım. Mesajlarınızı bekliyorum.

GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram "F3-12800CL9S-4GBRL"

Gskill forumunda admin 1600Mhz de 8-8-8-24 zamanlarına ulaşılabildiğini ama 1.65V gerektiğini belirtmiş. (sistem konfigürasyonu verilmemiş)

Overclocking Model F3-12800CL9D-4GBRL - G.SKILL TECH FORUM

Bunu neden söylüyorum, çünkü overclock yapınca çoğu kez zamanlamalar yükseliyor yani bir yandan daha geniş bant genişliğine sahip olurken diğer yandan veri gönderimi için bekleme süreleri artıyor.

Overclock sonrası MEMTEST yaptın mı? Stabilite kararı için daha sağlam bir zemin sağlar.

En başta verdiğim örnekteki zamanlama başarılı çünkü RAM'in test edilen zamanlamaları normal koşullarda 9-9-9-24-2N.

Ripjaws - F3-12800CL9S-4GBRL - G.SKILL DDR3 Memory

Ama dediğim gibi sistem bilgisi verilmemiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…