GSkill Ripjaws 8gb 1866mhz CL10 Tek Modül Ram Overclock

Alijeen

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıl önce topladığım sistemimde BIOS ayarlarını kurcalarken belleğimin 1333 mhz' de çalıştığını fark ettim. Belleğimi 1866 mhz' de çalıştırmak için bir kaç çarpan değeri artırdım ancak cpu-z gibi programlarla baktığım zaman 670 ' li değerler görüyorum. Yani 1333 mhz de çalışmaya devam ediyor. Voltaj artırmayı da denedim ancak mavi ekran hatası aldım. Gigabyte 970A- UD3 anakartım var. AMD FX-8320 işlemciye sahibim. Mavi ekran aldıktan sonra BIOS güncellemesi yapıp ayarlarına hiç dokunmadım. Şuan 1333 mhz çalışmaya devam ediyor bellek. Ana kartıma ve işlemcime uygun frekans veya çarpan değerleri hakkında yardımcı olmanızı bekliyorum(1866 mhz için). CPU-Z bilgileri ektedir.

Ekran Alıntısı.JPG
Ekran Alıntısı2.JPG

İlk profili seçtim son ekteki 1334 mhz yazan yerde 1866 mhz yazmaya başladı ancak çalışma frekansım bios ana ekranında ve cpu-z'de hala değişmedi. Toplamda 2 profil var zaten ilk attığım profil 2 idi en son 1 'i denedim sonuç aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çarpanları artırdım 1866 mhz olacak şekilde 9.33 yaptım. Ancak görünürde 1866 mhz yazmasına rağmen frekansta bir değişiklik olmuyor. Hem bios ana ekranından hem cpu - z ' den kontrol ediyorum sonuç 1333 mhz malesef.

Bios güncelleyip ilk XMP profilini aktifleştirdikten sonra CL değeri 4 görünmeye başladı iyice kafam karıştı 1333mhz de CL4 mü çalışıyor 1866 mhz CL10 olarak aldığım bellek hiç anlayabilmiş değilim.

Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğinizi zaten defalarca denemiştim.DRAM ' e 1.6 Volt verip RAM Timings ile biraz oynadıktan sonra hız kaybı olmadan biraz CL değeri düşürmeyi başardım MemMax ile adım adım test ettikten sonra stress testi gerçekleştirdim bir sıkıntı yok gibi. Şimdilik beni tatmin etti sayılır çok teşekkürler ilginiz için.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı