GSS borcu ne zaman çıkar?

Buradan mı yapacağım? Bir denedim ama saat geç olduğu için çalışmadı.

Neye geç kaldığın için? Bir de kaç TL ceza ödediniz?

GSS oluşturmaya geç kaldığım için GSS olmadan dolandigim günlerin cezasını ödedim. Eger sende de aynı şey olursa ödenecek ceza miktarı anladığım kadarı ile o ay GSS yaptırmış olsaydım ödeyeceğim cezanın yarisi kadar. Öyle durumda aralik 2024'te aylik 600 lira olan GSS'nin yarisi 300 + ocak 2025'ten itibaren 3 ay 780'in yarisi 390 = 1470 lira ceza çıkabilir. Ancak @irfantr452'den de gördüğün gibi ceza çıkmayanlar da var. Bende bana cıktığında şaşırdığımı hatırlıyorum sanırım herkesin başına gelen bir olay değildi. Belki de bende yaşımdan dolayı böyle olmuştur. Sen yine de 1470 geçmiş aylar ve 780 önumüzdeki ay gibi bir hesapla hazırlıklı olmanı tavsiye ederim.

GSS'ye kayıt maalesef int üzerinden yapılmıyor, sadece borç sorgulama ve ödeme işlemleri int üzerinden yapılabiliyor.

Haziran'da YKS'ye gireceğim. Bir üniversite tutturup okuyana kadar birikir büyük ihtimalle. Etrafımda hiç akıl danışacak birisi de yok. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Haziran'da YKS'ye gireceğim. Bir üniversite tutturup okuyana kadar birikir büyük ihtimalle. Etrafımda hiç akıl danışacak birisi de yok. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Belki bir üniversiteye yerleşen kadar bir doktora görünme ihtiyacın olmazsa GSS'ni yaptırmayıp üniversiteye yerleşmeyi bekleyebilirsin. Belki o süreçte SGK'ye gitmene gerek kalmadan ilgili kurum GSS'ni de başlatır çünkü birçok kisi zamanı geldikten bir sure sonra otomatik başlatıldığında da bahsetmişti.

Bir yere yerleştikten sonra SGK'ye gidip GSS'siz olduğun dönemlerin "cezası" (ki anladığım kadarı ile bu ceza miktarı GSS olsaydı ne kadar ödeyeceksin yarisi) ödersin, üniversiteye başladığı bildirir ve eğitim sürecinde GSS borcun çıkacak mi çıkmayacak mi öğrenebilirsiniz?

Şimdi kalkıp gidip SGK'den sigortani baslatirsan üniversiteye yerleşne kadar aylik 780 lira olan tam ücreti ödersin, yerleşmeye bekleyene kadar başlatmazsan sigortasız yarısını ancak bu sefer de hiç doktorla isin olmamali.

Bence en doğrusu bir ara SGK'ye uğra, sigortanı başlat, geçmiş 4 ayin "cezası"ni öde, bulunduğun ya da önümüzdeki ay mi artik hangisi çıkıyorsa onu da öde, bundan sonraki aylarda ödeyip ödememek yani borçlu dolanmak senin bilecegin is. 2025 yılına girerken artik borcu olanlar saglik hizmetlerinden yararlanamayacak diye haberler vardi o değişmediyse borçlu dolanma, oyle bir kural gelmediyse imkan bulana kadar borçlu dolanmayi düşünebilirsin ama ne olursa olsun bir saglik sigortani başlat ki sonra benim gibi doktora gittiğinde (bu illa randevu ile olmasına gerek yok acil bir durum olsa yediğinden zehirlensen, merdivenden düşsen mecbur kosa kosa gideceksin) kapıda hiç sigortaniz yok deyip ozel hastane fiyatı cekmesinler.

Bu yüzden simdi SGK'ye git, sigortanı başlat, Uni'ye yerleşince tekrar git ve Uni'ye yerleştiğini bundan sonraki süreçte de sana ödeme çıkacak mi yoksa 25 yaşına kadar ailenin sigortasından yararlanabilecekmisin gibi konulari öğrenebilirsin.

Babanız veya anneniz 2008'den önce göreve başlamış bir memursa (yani 5434'e tâbi ise) 25 yaşınıza kadar öğrenci olsanız da olmasanız da GSS prim borcu çıkmıyor galiba. Böyle bir durumda olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…