GSS borcu nedir?

barisakarsu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
e-Devlet'ten baktığımda böyle bir borç gördüm. Ben 19 yaşındayım, geçen sene haziran ayında çalıştım, bu sende haziran Temmuz aylarında çalıştım. Daha da çalışmadım sadece dediğim aylarda, aylik olarak çalıştım. Benim sigortam babamın üstüne idi 18 yaşında girdiğim zaman. Bu GSS borcu neden çıkıyor? Işten çıktıktan sonra sigortami tekrar babamin ustune mi almam lazım? En son borç 2025 Haziran'da çıkmış.

IMG_20250821_143206.jpg

IMG_20250821_143427.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuklar ebeveynlerinin sigortasından faydalandıkları için sigortanın resmî başlangıç yaşı 18 olarak kabul edilir. 18 yaşını dolduran her T.C. vatandaşı, genel sağlık sigortasından doğan aylık sigorta primini ödeyerek sisteme dâhil olur.

18 yaşına girenlerin genel sağlık sigortası durumu nedir?

18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış veevli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devamedecektir.

Çalışmadığın zamanlarda hükümetin 2012 yılında getirdiği yasa ile zorunlu genel sağlık sigortası kapsamında oluyorsun. Onun prim borcu.
Ama çalışmadığım zamanlar babamın sigortası ile yararlanıyordum. Annemde öyle. Işten girip çıktıktan sonra sigortasız mı görüyor beni acaba? Okulda okuyorum aslında.

Çocuklar ebeveynlerinin sigortasından faydalandıkları için sigortanın resmî başlangıç yaşı 18 olarak kabul edilir. 18 yaşını dolduran her T.C. vatandaşı, genel sağlık sigortasından doğan aylık sigorta primini ödeyerek sisteme dâhil olur.

18 yaşına girenlerin genel sağlık sigortası durumu nedir?

18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış veevli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devamedecektir.
Ben de açık lise okuyorum ama borcum var? 19 yaşındayım.

Peki bu borcu sildirebilir miyim? Yakın zamanda üniversiteli olacağım o zaman yine borç çıkacak demek ki. Şuan lise okuyorum borç çıkmış. Sildiremiyorsam ödemez isem ne olur?

Ama çalışmadığım zamanlar babamın sigortası ile yararlanıyordum. Annemde öyle. Işten girip çıktıktan sonra sigortasız mı görüyor beni acaba? Okulda okuyorum aslında.

Ben de açık lise okuyorum ama borcum var? 19 yaşındayım.

Peki bu borcu sildirebilir miyim? Yakın zamanda üniversiteli olacağım o zaman yine borç çıkacak demek ki. Şuan lise okuyorum borç çıkmış. Sildiremiyorsam ödemez isem ne olur?
Bazı yorumlar okumuştum önceden gidip sildirilebildiğine dair bunu araştırabilirsin. Hatta mümkünse gidip sorulabilir. Öğrenci belgesiyle birlikte gitmek tabi daha iyi olacaktır.

Ben her ay ödüyorum 780 lira. Az para da değil.

Screenshot_13.png
Screenshot_13.png

Bazı yorumlar okumuştum önceden gidip sildirilebildiğine dair bunu araştırabilirsin. Hatta mümkünse gidip sorulabilir. Öğrenci belgesiyle birlikte gitmek tabi daha iyi olacaktır.

Ben her ay ödüyorum 780 lira. Az para da değil.

Eki Görüntüle 2560044Eki Görüntüle 2560044
Ben 19 yaşındayım, açık lise okuyorum bu sene üniversiteye başlayacağım ve GSS borcum çıktı :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı