Gsync gerekliliği

iLKER NALBANT

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
Foruma yeni üye oldum ve bir konu gözüme çarptı gsync hakkında bir tespit yapmak istedim.

Gsync gerekli mi değil mi lüzum var mı gibi sorular gördüm bu konu benim de kafama çok takılmıştı monitör seçerken. Gsync tanıtılırken özellikle stuttering için sıfıra indirir gibi bir iddiası yoktu olamaz da zaten. (Minimum stuttering diye belirtilmiş)Fakat no tearing olayın asıl pazarlama aracı.

Şimdi buradaki olay ; stuttering her ne olursa olsun (v sync on/off , gsync-freesync on/off) sıfıra indirgenemiyor bunda hemfikiriz(olmalıyız daha doğrusu). 60 Hz bir monitörüm var diyelim ve oyunda vsync off modunda FPS'miz 55/60/65 civarı dalgalanıyor diyelim, tearing yaşar mıyız evet yaşarız ve lafı uzatmadan: 144Hz bir monitörümüz var diyelim ve yine aynı FPS dalgalanmasını yaşadığımızı varsayalım. Benim ekran kartım GTX 970 ve GTA 5 ultra ayarlarda 47 50 max 60 fps alıyorum. Şimdi bu oyunun herhangi bir durumda(cinematic durumlar hariç) 144 FPS'yi aşması mümkün mü? Tabii ki değil yani ben tearing yaşamıyorum ancak ara sıra stuttering elbette yaşıyorum ki bunu gsyncli monitörlerde de yaşamanız mümkün. Diyeceğim odur ki eğer 144 Hz bir monitörünüz varsa gsync için boşa para dökmeyin derim. Ekstradan 1000 TL gibi bir fark var. Ha sizin oynadınız PC süper acayip bir PC ise ve 144FPS'yi rahatlıkla aşıyorsanız size tavsiyem Vsynci 100Hz civarında (hatta 60Hz) on durumuna getirin rahat edin. Buradaki söylemim tamamen şahsımı bağlamaktadır. Elbette bunun arkasında olmakla birlikte arkadaşlara tavsiyem Gsync gerekli değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
BenQ XL2420G kullanıcısıyım, yaptığınız tespiti sağlıklı bulduğumu söyleyemem. G-SYNC, ekran kartının çizdiği frameler ile panelin hertz değerini senkronize edip, yırtılma ve kırılmaların önüne geçmeyi hedefliyor ve bence başarılı da oluyor.
V-SYNC de ise frameler, panelin hertz değerine sabitleniyor. Bu sabitlenme, özellikle FPS tarzı oyunlarda, seri hareket etmeyi ve hızlı refleksi olumsuz yönde etkiliyor.
Fiyatının yüksek olduğunu bende kabul ediyorum, yalnız gereksiz bir teknoloji olduğunu söylemek büyük haksızlık olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…