GT 1030 düşük FPS veriyor

AirTienes

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
2.el bir MSI GT 1030 Aero ITX 2 GB OC aldım ama büyük bir cahillik ederek test etmedim ve aldığım kişinin annesinden teslim aldım ve aldığım kişiye ulaşamıyorum engelledi vs. Sorunum şu; ekran kartını taktım driver kurdum en güncell FurMark testi yaptığımda 720p de msx 0 da iken 12 FPS veriyor. Oyunlarda CS:GO 30-40 FPS veriyor. DDU ile silip kurdum sorun aynı. Benim PC özelliklerim ile bire bir aynı kasada denedim olmadı, BIOS güncelledim olmadı. MSI Afterburner'de fark ettim ki Memory kullanmıyor. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Kartta ısı yok.
i5 3570.
8 GB DDR3 1600MHz.
500W PSU.

Dosya Ekleri

• EA1D9E9E-58EE-4676-907E-11EFCFDC70DE.jpeg
    EA1D9E9E-58EE-4676-907E-11EFCFDC70DE.jpeg
    138,2 KB · Görüntüleme: 83
Herkese merhaba.
2.el bir MSI GT 1030 Aero ITX 2 GB OC aldım ama büyük bir cahillik ederek test etmedim ve aldığım kişinin annesinden teslim aldım ve aldığım kişiye ulaşamıyorum engelledi vs. Sorunum şu; ekran kartını taktım driver kurdum en güncell FurMark testi yaptığımda 720p de msx 0 da iken 12 FPS veriyor. Oyunlarda CS:GO 30-40 FPS veriyor. DDU ile silip kurdum sorun aynı. Benim PC özelliklerim ile bire bir aynı kasada denedim olmadı, BIOS güncelledim olmadı. MSI Afterburner'de fark ettim ki Memory kullanmıyor. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Kartta ısı yok.
i5 3570.
8 GB DDR3 1600MHz.
500W PSU.

İlk önce GPU Z sekmesi isteyeceğim sizden. İzleyebileceğiniz iki yol var.(Gpu z sekmesinin sonucuna göre.) Birincisi tamire vermek. İkincisi ise NVFlash ile ekran kartına VBIOS flashlamak. (yüzde yüz sorunu çözer demiyorum ama çözme ihtimali var.)

İlk önce GPU Z sekmesi isteyeceğim sizden. İzleyebileceğiniz iki yol var. Birincisi tamire vermek. İkincisi ise NVFlash ile ekran kartına VBIOS flashlamak. (yüzde yüz sorunu çözer demiyorum ama çözme ihtimali var.)

Ekran kartını tamirciye verdiğim de şaşırdı kaldı büyük bir ihtimal götürdüğüm kişinin bilgisi çok yoktu ayrıca o da birkaç kişiye ulaştırdı ama sonuç veren olmadı NVFlash ile yeni güncel sürüm yükledim karta sorun aynı devam ediyor

Ekran kartını tamirciye verdiğim de şaşırdı kaldı büyük bir ihtimal götürdüğüm kişinin bilgisi çok yoktu ayrıca o da birkaç kişiye ulaştırdı ama sonuç veren olmadı NVFlash ile yeni güncel sürüm yükledim karta sorun aynı devam ediyor

Ekran kartlarında MHz'yi düzenleyen bir komponent oluyor.( rezistör tahminimce) O komponent normal değerinin altına düştüğü zaman frekansları kısıtlıyor kart bir nevi safe modda çalışıyor. Ben bundan şüphelendim açıkçası bu durumda. GPU Z de Memory sekmesinde ki bilgiler null değil ise sorun bu olabilir.

Ekran kartlarında MHz'yi düzenleyen bir komponent oluyor.( rezistör tahminimce) O komponent normal değerinin altına düştüğü zaman frekansları kısıtlıyor kart bir nevi safe modda çalışıyor. Ben bundan şüphelendim açıkçası bu durumda. GPU Z de Memory sekmesinde ki bilgiler null değil ise sorun bu olabilir.
şu an kart tanıdığım bir bilişim uzmanı abimde bi baksın diye verdim bios da sıkıntı olabilir dedi bir yazılım yükleyecek kart mhz zaten 1500 civarlardın 1775 mhz gösteriyor anlamış değilim yarın olumlu olumsuz bir şekilde kart elime geçicek olmaz ise dediğiniz Gibi gpuz kurup resim atacağım inşallah çözeriz

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı