GT 1030 modelleri arasındaki fark nedir?

Arda Korludağ

Kilopat
Yer
Andromeda
GT 1030 alıcam ve en güvendiğim internet sitesi olan incehesap.com'dan almayı düşünüyorum stoklarda yoktu gelmiş. Ama baktım ki 2 adet GT 1030 var, sizce hangisini almalıyım? Performans istiyorum.
Sistemim;

8 GB RAM DDR3
GT 420
350Watt Güç Kaynağı
Gigabyte H61M-DS2 v4.0
İntel Core İ3 3250 CPU

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Birisi DDR4 diğeri DDR5. DDR4 Modeli DDR5'e oranla çok daha düşük bir performans sergiliyor. DDR4 Alırsanız "Neden performansı GT 1030 ile aynı değil?" diye kendinize soracaksınız. Kesinlike DDR5 alın ve DDR4 modelden uzak durun. Bu videoları izlerseniz performansın ne kadar düşük olduğunu anlarsınız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

GT 1030 normalde GDDR5 belleklerle gelir. Ancak görüşünüşe göre artan bellek fiyatlarından dolayı bazı GT 1030 modellerinde DDR4 bellek kullanmaya başladılar. Daha düşük performanslı bellek GT 1030'un performansına doğrudan etki ediyor hem de öyle böyle değil. GDDR5 bellekli versiyon ile DDR4 kullanan versiyon arasında yaklaşık %50-60 performans farkı var. Bu videoda iki versiyon arasındaki farkı görebilirsiniz:

Şimdi attığınız kartlardaki farklara bakalım:

Msı GT 1030 AERO ITX 2GD4 OC DDR4 HDMI/DVI Ekran Kartı incehesap.com

Bu linkteki model uzak durmanız gereken modellerden birisi. DDR4 bellek kullanılmış.

MSI GeForce GT 1030 AERO ITX 2G OC GDDR5 DX12 - incehesap.com

Bu da orijinal GDDR5 bellekli GT 1030.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı