GT 1030 nasıl OC yapılır?

goktug.59

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15IAX9 - RTX 4050 / 24GB RAM / i5 12450HX
Merhabalar, benim bir tane MSI GeForce GT 1030 2GB OC Ekran Kartım var. Bu ekran kartına nasıl OC yapabilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim

Bende de Asus GT1030 OC modeli var ama yinede yapıyorum OC. Gözle görülür artış yaşıyorum.
Afterburner ayarlarım ekte;

Dosya Ekleri

• resim_2021-04-09_003638.png
    97,1 KB · Görüntüleme: 64
Attığın taş ürküttüğün kuşa değmez.
İşlemcime yapsamda aynı mı?
Bende de Asus GT1030 OC modeli var ama yinede yapıyorum OC. Gözle görülür artış yaşıyorum.
Afterburner ayarlarım ekte;
Reis verdiğin ayarları yaptıkta kaydetme tuşuna basayım derken ekran yamuldu bir şeyler oldu ekran kartının fanı hızlı dönmeye başladı ekran karardı PC restart attı OC yapayım derken ekran kartını yakmayalım.

Son düzenleme:
Her kart aynı değildir. Kendiniz bulmalısınız ayarları. Memory clock'u +20 artır her adımda, 20 20 artırarak siyah ekran verene kadar devam et.

Siyah ekrandan önceki ayarı aklında tutup PC yeniden başladığında o ayarı uygula.

Sonra core clock için de aynısını yap.

Aynen @Xenithral arkadaşın dediği doğru. Ben adım adım deneyerek yaptım, ekran kararmadı ama oyun kendini kapatıyordu.

Boşa uğraşı, OC yapınca bu kart fazla ısınıyor. Isınınca yine performans eski haline yaklaşıyor. 5 FPS için boşa elektrik

Aynen @Xenithral arkadaşın dediği doğru. Ben adım adım deneyerek yaptım, ekran kararmadı ama oyun kendini kapatıyordu.
Bazen siyah ekran almasak da oyunlarda ya da stress test programlarında sorun yaşayabiliyoruz. Kaçırmışım bahsettiğin için teşekkürler.

Frekans değerlerini artırdıktan sonra, OCCT'nin GPU testi ile test yapın. Stabil mi diye kontrol edin.
Boşa uğraşı, OC yapınca bu kart fazla ısınıyor. Isınınca yine performans eski haline yaklaşıyor. 5 FPS için boşa elektrik
Zaten 30W değil mi? Ne kadar ısınıp kaç watt tüketebilir ki? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın tahminimce 65-70 derecelerde 40-45W civarlarında dolaşacaktır kasa içi hava akışında sorun yoksa.

Ekran kartım PC'yi temizlemeden önce boştayken 32 dereceye geliyordu şimdi kökten temizlik yaptım bide kasanın önünde 3 tane fan var onların önü temperli cam ile kapalıydı söktüm temperli camı ekran kartının sıcaklığı boştayken 24 derece GTA V veya farklı oyun girince sıcaklık 35 derece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…