Yaklaşık 15 gün önce eski ekran kartım olan HD 7850 vefat etti onun yerine beni biraz idare edecek kadar uygun olan bir kart Gigabyte GeForce GT 1030 OC modelini aldım yaklaşık 500 TL civarı bir fiyata geldi. Kartın yanında verilen CD'de programları yükledim Aorus Graphics Engine diye bir program gördüm açtığımda OC programı olduğunu anladım. 4 farklı mod var user, silent, gaming, Overclock. Ben bu modları tek tek denedim ancak yine de memnun olmadım professional mod diye bir seçenek vardı ona tıkladım orada manuel OC var biraz kurcaladım. GPU Overclock modunda yükte kalınca 1750 MHz, bellek ise 6008 MHz oluyor. Ben bu programda GPU clock yazan kısmı yanlışlıkla 1900'lere çıkarttım uygula deyince PC kendine reset attı anladım ki voltaj yetersiz geldi. Benim ne kadar voltaj vermem gerekir yaklaşık 2000 MHz GPU hızı için ? Kart 30 Watt gücü anakarttan alıyor. Soğutmadan yana bir şikayetim yok OC modunda yükte 51 dereceyi geçmiyor fan hızı en yavaşta. Bilen veya kullanan arkadaş varsa bana yardımcı olabilir mi acaba ?
Son düzenleyen: Moderatör: