GT 1030 sıcaklık değeri

toyfishq

Kilopat
Daha fazla  
10 dakikalık FurMark testinin sonucu ektedir.
Sistemim: ASUS GT 1030 (fansız Low profile)
i5 3470.
300W PSU.
Soruma gelirsek, 3 gün önce Hepsiburada'dan bu ekran kartını aldım bugüne kadar her şey sorunsuzdu fakat 1 saat önce LoL oynarken bilgisayar kendini yeniden başlattı ve bir stres testi yapmak istedim. Sizce sonuçlar iyi mi? Kasada 2 fan var ama ne yalan söyleyeyim dar bir yerde ve pek havalandırılmaya müsait değil. İnternette fansız Low profile kartlara bilgisayar fanı takıldığını duydum sıcaklığı dengelemek için. Elimde kullanılmayan bir fan var, takmayı düşünüyorum.

Not: Fotoğrafı çektikten 5 dakika sonra sistem yine kendine reset attı. PSU'dan şüphelenmeye başladım.

Dosya Ekleri

• 0DDC2276-0FB4-4A06-935D-85D1464428EF.jpeg
    0DDC2276-0FB4-4A06-935D-85D1464428EF.jpeg
    117,9 KB · Görüntüleme: 234
Son düzenleme:
Fan hızının %0 olduğunu fark ettiniz mi? Fan çalışmıyor. Fan bağlantısını kontrol edin ve kaliteli bir profil oluşturun.

Daha sonra tekrardan test yapın.

Kart fansız model. Bu kadar ısınmasının normal olduğunu düşünüyorum. GT1030 hakkında fikrim yok ancak undervolt denenebilir.
Kasanız nedir?

Fan hızının %0 olduğunu fark ettiniz mi? Fan çalışmıyor. Fan bağlantısını kontrol edin ve kaliteli bir profil oluşturun.

Daha sonra tekrar test yapın.

Fansız model hocam galiba. Onun dışında 10 dakika stress testi için fan olmayan bir modele göre 81 derece normal bence, LoL oynarken bu sıcaklıklara çıkacağını düşünmüyorum. Afterburner kullanarak LoL'deki sıcaklıkları da paylaşır mısınız?

Sistemi ekran kartsız çalıştırmayı dene. 3470'te onboard var. Yine reset atarsa sorun PSU'da olabilir, reset atmazsa ekran kartı ısındığından da reset atıyor olabilir.

Bu arada fansız ekran kartlarına fan takmak gerçekten işe yarıyor.

GT 1030 her ne kadar pasif soğutmalı olsa da bu denli yüksek dereceleri görmemeli bence. U.V işlemi yapmanızı ve kasaya 1-2 tane destek amaçlı fan eklemenizi öneririm. Kapanma veya yeniden başlatma sorunu PSU kaynaklı da olabilir. Stres testine sokun güç kaynağını.

Sistemi ekran kartsız çalıştırmayı dene. 3470'te onboard var. Yine reset atarsa sorun PSU'da olabilir, reset atmazsa ekran kartı ısındığından da reset atıyor olabilir.

Bu arada fansız ekran kartlarına fan takmak gerçekten işe yarıyor.

Hocam daha önce hiç başıma gelmemişti, yani sanmıyorum reset atcağını, GT 710 vardı.
fan hızının %0 olduğunu fark ettiniz mi? Fan çalışmıyor. Fan bağlantısını kontrol edin ve kaliteli bir profil oluşturun.

Daha sonra tekrar test yapın.

Kart fansız model. Bu kadar ısınmasının normal olduğunu düşünüyorum. GT1030 hakkında fikrim yok ancak undervolt denenebilir.
Kasanız nedir?

Eski tip bir kasa şu an idarelik kullanıyorum hocam.

Hocam daha önce hiç başıma gelmemişti, yani sanmıyorum reset atacağını, GT 710 vardı.
LoL'de kaç derece görüyorsun? MSI Afterburner açık bir şekilde görsel paylaşırsan iyi olur.

Fansız model hocam galiba. Onun dışında 10 dakika stress testi için fan olmayan bir modele göre 81 derece normal bence, LoL oynarken bu sıcaklıklara çıkacağını düşünmüyorum. Afterburner kullanarak LoL'deki sıcaklıkları da paylaşır mısınız?

LoL'de Max 73 olmustu hocam 4 saat sonucunda.
@BerkayZ87hocam siz de önermiştiniz şimdi ekran kartına fanı taktım ve 10 dakikalık test 52 derece geldi. Gerçekten bu kadar fark olacağını düşünmüyordum, acaba ileriye dönük bir sorun yaratır mı bu ekleme fan?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı