GT 1030 sistemde yavaşlık var

koniker

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, kullandığım bilgisayarı 2020 yılında bilindik bir alışveriş sitesinden almıştım.O zamanlar cazibeli bir görüntüsü vardı, oynamak istediğim oyunlarda da verdiği FPS değerleri çok hoştu.Fakat günler geçti, teknoloji geliştikçe bilgisayar yavaşlamaya başladı.Sorunun işlemcimde olduğunu düşünüyorum fakat sizin fikirlerinizi de almak istedim.

Bilgisayar özelliklerim:
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 1030 (4 GB RAM)
  • RAM: 8 GB.
  • İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-2400 CPU @ 3.10ghhz 3.10 GHz.
  • Genel: 64 Bit - 520GB SSD.
  • Anakart: Intel corporation - H61 (to be filled by o. E. M)

Not: Aslında fazla oyun oynayan biri değilim, pek oyun zevkim yok klasik oyunları oynuyorum (Valorant, LoL, CS:GO) bu oyunları rahat oynayabilsem benim için yeterli olur stabil 60 FPS veren bir sisteme gayet okeyim.

3500-4000TL arası bir bütçem var sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim?
Yorumlarınız için teşekkürler.

Merhaba, kullandığım bilgisayarı 2020 yılında bilindik bir alışveriş sitesinden almıştım. O zamanlar cazibeli bir görüntüsü vardı, oynamak istediğim oyunlarda da verdiği FPS değerleri çok hoştu. Fakat günler geçti, teknoloji geliştikçe bilgisayar yavaşlamaya başladı. Sorunun işlemcimde olduğunu düşünüyorum fakat sizin fikirlerinizi de almak istedim.

Bilgisayar özelliklerim:
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 1030 (4 GB RAM)
  • RAM: 8 GB.
  • İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-2400 CPU @ 3.10ghhz 3.10 GHz.
  • Genel: 64 Bit - 520GB SSD.
  • Anakart: Intel corporation - H61 (to be filled by o. E. M)

Not: Aslında fazla oyun oynayan biri değilim, pek oyun zevkim yok klasik oyunları oynuyorum (Valorant, LoL, CS:GO) bu oyunları rahat oynayabilsem benim için yeterli olur stabil 60 FPS veren bir sisteme gayet okeyim.

3500-4000TL arası bir bütçem var sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim?
Yorumlarınız için teşekkürler.

4000₺ bütçenin üstüne biraz daha koyup attıklarımı alabilirsin. Sadece işlemci ve anakart değişirsen RAM'leri de değişmen gerekecek.

Belki termal macun değişimi yapmanız gerekebilir ve eğer fanı kirli ise daha çok ısınacağa için performans düşürür bir tane termal macun bir tane basınçlı hava alsanız yeter belki

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı