GT 1030 sistemden APU sisteme geçince ne kadar performans farkı olur?

Tommy Vercetti

Hectopat
Daha fazla  
Şu anki bilgisayarımı satıp üstüne az bir miktar para koyup APU bir sistem toplarsam oyunlarda ne kadar performans farkı olur?
Bannerlord'ta büyük savaşlarda FPS 10'larda geziyor o yüzden savaşa giremiyorum Emir vermek zorunda kalıyorum sadece. 30 FPS civarı olursa yeter bana.
Bannerlord dışında R6'ta da drop giriyor. Bu sıkıntılar gider mi?
Şu anki sistem.
Q9400 işlemci.
P5G41C-M lx anakart.
DDR 3 8 GB 1333 MHz RAM.
Gigabyte GT 1030.
Coller Master 350W PSU.
Toplamayı düşündüğüm sisteme işlemci Ryzen 2200G olacak RAM 8 GB modellere daha bakmadım SSD ve HDD de olacak. (Anakart HDD SSD modeline falan henüz karar vermedim bu konuya gelen mesajlar sonunda bakacağım.)

APU toplamak yerine darboğaz varsa işlemci yoksa da ekran kartını yükseltin. APU sistemde hemen hemen aynı performansı alacaksınız zaten.

775 pin olduğu için anakart Türkiye'den daha güçlü bir işlemci bulamadım yeni bir ekran kartı takarsam da darboğaz olacak.

775 pin olduğu için anakart Türkiye'den daha güçlü bir işlemci bulamadım yeni bir ekran kartı takarsam da darboğaz olacak.

Aslında E5450 var ama fiyatı aşırı yüksek. Oyun içinde MSI Afterbuner ile kullanım değerlerini izleyin. GPU'nun %100 olması lazım. Olmuyorsa işlemci yetersiz kalıyor demektir. Ekran kartı %100 olup 10 FPS alıyorsanız ekran kartı oyuna yetersiz demektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı