Bulunduğum bölgede sık sık elektrik kesiliyor, dalgalanıyor bu yüzden eski kasada sıkıntı çıktı yeni kasa topluyorum.
Kasayı hazır sistemde Power Boost VK-D501M olarak aldım. Okuduğum kadarıyla Power Boost PSU tehlikeliymiş bu yüzden yeni PSU ve uygun yollu UPS alacağım. UPS ikinci el aküsü bitmiş sağlam cihaz bakıyorum, elimde sıfır 12 volt 7 amper akü var.
Sistemim şu an şöyle;
+ 2 TB dahili hard disk eklenecek.
+ Zamanla RAM 64 GB olacak.
Yani bende 200 watt civarı filan çıkıyor.
300 watt kurtarır mı acaba? Bir de APC'nin bu UPS aletini buldum, ürün çok eski belki 20 yıllık akü harici sıkıntısı yokmuş. Bu UPS eski olmasına rağmen sağlamsa alınır mı? 300 watt en fazla değeri varmış.
Kasayı hazır sistemde Power Boost VK-D501M olarak aldım. Okuduğum kadarıyla Power Boost PSU tehlikeliymiş bu yüzden yeni PSU ve uygun yollu UPS alacağım. UPS ikinci el aküsü bitmiş sağlam cihaz bakıyorum, elimde sıfır 12 volt 7 amper akü var.
Sistemim şu an şöyle;
- Anakartı: ASUS TUF Gaming B450 Plus 2
- Ekran kartı: ASUS GT 1030
- İşlemci: Ryzen 5 3600
- Kasa: Power Boost VK D501m 4 LED'li fan
- RAM: G.Skill 8 GB DDR4
- 250 GB Samsung 860 EVO SSD
+ 2 TB dahili hard disk eklenecek.
+ Zamanla RAM 64 GB olacak.
- Ekran kartında watt çok düşük. 30 watt
- İşlemci 65 watt
- Anakart?
- RAM 64 GB olacak, 15-20 watt olabilir.
- 250 SSD 5 watt.
- Samsung 980 Pro 5 watt.
- 2 TB hard disk 10 watt.
- 4 LED'li fan? 20 watt?
Yani bende 200 watt civarı filan çıkıyor.
300 watt kurtarır mı acaba? Bir de APC'nin bu UPS aletini buldum, ürün çok eski belki 20 yıllık akü harici sıkıntısı yokmuş. Bu UPS eski olmasına rağmen sağlamsa alınır mı? 300 watt en fazla değeri varmış.
Son düzenleyen: Moderatör: