GT 1030 ve i3 oyun performansı

CoolPanda0

Decapat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımda i3 var işlemci olarak ama modelini bilmiyorum. Bakamıyorum da çünkü bilgisayarımın güç kablosu yandı onu alacağım. RAM olarak da 4 GB RAM var. Ekran kartını da GT 1030 alacağım. Haftaya pazar. Bu sistem PUBG açar mı açarsa kaç FPS alırım orta veya low ayarlarda. Bir de CS'de high ayarlarda kaç FPS alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın kapağını açıp, anakartın modeline bakın ya da fotoğrafını çekerek buraya atın. Aşağı yukarı işlemcinin modelini tahmin edebiliriz böylece. Ama 4 GB RAM ile pek fazla bir performans beklemeyin. Ekran kartı olarak da GT 1030 yerine GTX 750 Ti veya RX 460 OEM alabilirsiniz.

Böyle. Bir de benim ekran kartı için bütçem maks. 500-550 tl

Rx 460 OEM işinizi görür fakat soğutması iyi değil. Aliexpress'ten 750ti da alabilirsiniz. İşlemcinin üzerinde termal macun olduğu için hangi model göremiyorum.
Bir şey sormam gerekiyor. Termal macun yok elimde şuan direk böyle taksam işlemciyi üstüne de sogutucuyu taksam bir sorun olur mu?

Bu sistem ile PUBG tarzı güncel online oyunları zor oynarsınız. İşlemci 2. nesil i3 sanırım. En iyisi olsa bile yeterli değil.

İşlemci ve RAM yükseltmesi de gerekiyor. İşlemciyi i5 2500'e falan yükseltirseniz ideal olur. RAM'i de en az 8 GB yapmalısınız.

İşlemci için bütçeniz yetmeyebilir ama GTX 750 Ti veya OEM RX 460 ve buna ek olarak elinizdeki RAM'in aynısından bir tane daha alın o bütçe dahilinde.

İşlemciyi yükseltmediğiniz sürece bu açıdan bir zafiyet olacağı kesin. Onu da göze alın.

Hm teşekkür ederim. Peki Pubg değilde zaten benim için önemli olan Cs Go ben sizin önerdiğiniz ekran kartlarından birini veya gt 1030 u alsam ram almasam diğerleri aynı kalsa high orta ve low ayarlarda kaç fps alırım?

Bir şey sormam gerekiyor. Termal macun yok elimde şuan direk böyle taksam işlemciyi üstüne de sogutucuyu taksam bir sorun olur mu?
Evet işlemciyi soğutamaz. Anakartin modelini göremedim fakat LGA 1156'dir diye düşünüyorum.Termal macun gerekir. En iyisi Xeon x3440 (100tl) islemci alip ona Gtx 960 (400-500tl) veya Gtx 950 (375tl) takacaksın miss gibi. Bütçenizi aşabilir fakat. Dediklerimi Aliexpress'ten temin edebilirsiniz.

Kaç FPS verir tam olarak bilemem. Youtube testlerine bakın derim. Akıcı şekilde oynayabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Ama yine de GT 1030 almanızı tavsiye etmem. Konuda bahsettiğimiz diğer kartlar hem GT 1030'dan daha ucuz, hem de daha güçlü. Buna ek olarak da 4 GB RAM size her türlü sıkıntı yaratabilecek potansiyele sahip. Ekran kartını GT 1030 almayıp, elinizde kalan bütçe ile bir 4 GB RAM daha almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Hayır gt 1030 daha ucuz gtx 750 ti 800 küsür tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…