GT 1030 ve i5 650 darboğaz yapar mı?

furkan.yilmaz

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Elimde yıllardır kullanmış olduğum masaüstü bilgisayarım mevcut. Ekran kartım arıza yaptı ve pasif sogutmalı MSI NVIDIA GeForce GT 1030 ekran kartı aldım. i5 650 3.20 GHz (sanırım 1.nesil) işlemcim bulunuyor. 6 GB RAM ve 1600*900 60Hz değerinde monitörüm var.
Ben pek anlamıyorum bu işlerden o yüzden size sormak istiyorum. Sorum şu: Bu ekran kartı sistemimle doğru orantılı çalışır mı? Darboğaz yaşar mıyım? Monitörüm ya da ıslemcım ıle ılgılı bır sorun olur mu tam verim alabilir miyim?
Cevap verenlere teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemcinin berbat. Darboğaz yaşama ihtimaliniz yüksek oranda var.

Ram 8gb'a yükseltsem peki düzelir mi bu sorun

350 w PSU var . Bu da besler mi ayrı sorum? Bilinçsizce aldım ekran kartını. Cihaz da eski çok bi para harcamak istemiyorum. Altı üstü LoL,knight ve cs go oynuyorum. Dar boğaz olmamasi için , stabil çalışması için en uygun yoldan nasıl halledebilirim. Yok mu yeşillendiren

İ7 860
Bu ürün bütün işimi çözer mi?

Ki bunu almak istemiyorum. Umarım alternatif çözümleriniz vardır

Son düzenleme:

Anakartını öğrenebilir miyim? 350W PSU yeterli olacaktır.

Anakartını öğrenebilir miyim? 350W PSU yeterli olacaktır.
foxconn h55mxv-le

İşlemci olarak 1.nesil destekliyor sanırım sadece. Yani bu bilgisayara pek para harcayasim yok. SSD( sıfır aldım) ve GT1030(2.el aldım) taktım yeni

İşlemci eski ve güçsüz de olsa GT 1030'u besleyecektir.

Hocam o işlemciyi 300'e düşürebilirseniz alın ama ben tavsiye etmiyorum o sisteme yatırım yapmanızı.

Ya da i7 yerine Xeon 3440 bakabilirsiniz OC ile tadından yenmez.

300 e alabilsem veririm de 800 çok zaten, bir de herkes bu fiyata koymuş. 6 kişi gördüm satan hep bu fiyatlarda.

Xeon için sahibindene baktım satan yok...

Hocam o zaman o i5 650 yeter size çok fazla yatırım yapmayın bana göre şimdiden bir PC için para biriktirmeye başlayın hazır ekran kartınızı almışsınız zaten. GT 1030 konusuna gelecek olursak belki ufak darboğazlar olabilir ama yine de iyi sonuç verir besleme konusunda i5 650.
@furkan.yilmaz

Tamamdır hocam. Yani yine aynı oyunları oynamak için PC toplamaya kalksam bu msi gt1030 2gb ekran kartını ve aynı 240 GB hı level ssdyi kullanabilirim değil mi? Ekran kartı kötü değildir umarım..
Bir de bu sistemin 2 GB ramin tekini 4 yapsam yani 4+2 den 4+4 e dönsem 8 GB yapsam fark olur mu?
Bazen oyun oynarken alt tab yapıyorum video açıyorum, çok nadir takılmalar yada kasma gibi şeyler olabiliyor. Ram ile alakalı mıdır bu durum?
Hazır yakalamışken soruyorum )

Ekran kartım bu Garantisi devam ediyor, ben 900 e aldım bu arada

Hocam buldum birşeyler
1- Bu
2- Bu da var
3- Son olarak. Bu üçüde aynı gibi. Sıfır olanı alsam, benim işlemciyi çıkarıp bunu taksam yeterli olur mu? Herhangi birşey yapmak gerekir mi ? Bunun ücreti makul seviyede

Son düzenleme:
Hocam geç cevap verdiğim için üzgünüm X3440 gayet işinizi görür yanına güzel bir soğutucuyla efsane OC de yapılır.

Hocam Windows 10 mu kullanıyosunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…