GT 420 ekran kartı çalışmıyor

Yuuns

Hectopat
Yer
Ankara
Daha dün sıkıntısız çalışan Gigabyte NVIDIA GeForce GT 420 ekran kartım çalışmamaya başladı. Anakarta takılı olduğunda fanı dönüyor ancak VGA kablosunu ekran kartına bağladığımda ekrana görüntü gelmiyor. VGA kablosunu anakarta bağladığımda ise onboard ekran kartı sıkıntısız çalışıyor, ekrana görüntü geliyor. Sebebini bir türlü tespit edemedim. Lütfen yardımcı olun.

Grafik sürücüsünde bir sıkıntı olabiliir mi?
Onboard takılıyken DDU ile sürücüyü silin.
GT420'yi tekrar takın ve en güncel sürücüyü indirip kurun.

Başka bir kablo ile test eder misiniz ? Eğer yine çalışmazsa HDMI'dan görüntü almayı deneyin.
Maalesef HDMI ile test edebileceğim bir ekranım yok.

Grafik sürücüsünde bir sıkıntı olabiliir mi?
Onboard takılıyken DDU ile sürücüyü silin.
GT420'yi tekrar takın ve en güncel sürücüyü indirip kurun.
Sürücüleri kaldırdım ve NVIDIA'nın sistem özelliklerime göre olan sürücüsünü bulup indirmeye çalıştım ancak:

Bu sorunla karşılaştım. İşlem sırasında ekran kartı anakarta takılıydı.

Hocam benim attığım sürücüyü deneyin. Ben özellikle onu attım.

Monitörünüz ekran kartına bağlıyken bilgisayarı açıp kapatarak ekran kartını ısıtmaya çalışın, ya da bir saç kurutma makinesi ile ekran kartınızı biraz ısıtıp öyle açmayı deneyin. ( Ekran kartının aşağı yukarı 50-60 C kadar ısınması muhtemelen yeterlidir. )

Eğer ekranınıza görüntü gelirse, sorununuzun sebebi ekran kartı işlemcinizin oturduğu yerde soğuk lehime düşmesidir ( basitçe yüksek ısı sonucu bu işlemcinin altındaki pin benzeri yapıların deforme olması ). Eğer sorununuz buysa ekran kartınıza 'reballing' adı verilen işlemin yapılması gerekiyor. Fiyatlar ve yapabilecek ustalar konusunda bir fikrim yok ama biraz araştırarak rahatlıkla İstanbul'da bunu yapabilecek birini bulabilirsiniz. YouTube'a 'reballing' kelimesini aratarak sorunun kendisi ve çözümü hakkında daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz. Ancak kesinlikle çip ısıtarak bu problemi çözdüğünü iddia eden kimseye itimat etmeyin, kısa vadede problemi çözse de uzun vadede çok daha büyük sorunlara yol açabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…