GT 420 GTA V kasma sorunu

Slayer0012

Decapat
Daha fazla  
GTA 5'i son günlerde herkes gibi Epic Games'den indirdim. Fakat oyunun story modunda oynarken kasmıyor. 35-40 FPS alırken Online'a geçtiğimde çok fazla lag FPS düşmesi oluyor.

Bilgisayarımın özellikleri: Intel Core E7500 Duo 2.94 GHz çift çekirdek, 4 GB RAM, NVIDIA GT 420 2 GB 128 Bit ekran kartı 1 TB hardisk.

Bir de 180 GB hardisk sistem 180GB olana kurulu. Sebebi ise 1TB olana sistem kurduğumda sürekli çökmesi. Bu arada ekran kartına işlemciye OC yaptım ama sonuç aynı veya darboğaz oluyor.

Sanal RAM önerir misiniz?
Elimde 2TB Seagate hardisk var GTA 5'i ona kursam daha mı iyi performans alırım.
Kasa tertemiz fakat bir kapağını çıkarttım hava sirkülasyonu mu olmuyor?

Bayağı uzun oldu yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Online girdiğiniz zaman sunucuların aşırı yoğun olmasından kaynaklı lag ve donmalar olabilir.
Fakat oyun devamlı güncelleniyor ve sistem gereksinimleri artıyor bunun yüzünden sistem yetersiz kalbiliyor.sizin siteminiz epic games in yayınladığı güncel olan gta 5 i yüksek grafikte ise oynayamazsınız burda sorun grafik kartınizda her ne kadar grafik kartınızın 2gb hafızaya sahip olması gayet stabil olsada önemli olan saniye başına ne kadar veri aktarmasıdır.

Overclock her ne kadar çok uçuz grafik kartları için sıkça kullanılan bir yöntem olsada aslında risklidir.nedeni ise; 3.part yazılımlarla çalıştırılması,render hataları,grafi kartınızı stabil çalımaması,çok fazla ısınması ve soğutma masrafları olması.

Sanal bellek, çalışan bir programa fiziksel belleğin boyutundan bağımsız ve sürekli bir bellek alanı sağlanıyormuş izlenimini verir.Ram de yeterli boyut olmadığından uygulamaları disk depolar.hdd işe yaramaz.Ssd olsa çok daha iyi sonuç alırsınız.

Sistemin 1tb lik harddisk takınça çokmesi anakartınız desteklemiyor olabilir
Hdd arızalı olabilir
Hdd yi takınça sistemden görebiliyormusunuz yoksa hiç açılmıyormu?

Online girdiğiniz zaman sunucuların aşırı yoğun olmasından kaynaklı lag ve donmalar olabilir.
Fakat oyun devamlı güncelleniyor ve sistem gereksinimleri artıyor bunun yüzünden sistem yetersiz kalbiliyor.sizin siteminiz epic games in yayınladığı güncel olan gta 5 i yüksek grafikte ise oynayamazsınız burda sorun grafik kartınizda her ne kadar grafik kartınızın 2gb hafızaya sahip olması gayet stabil olsada önemli olan saniye başına ne kadar veri aktarmasıdır.

Overclock her ne kadar çok uçuz grafik kartları için sıkça kullanılan bir yöntem olsada aslında risklidir.nedeni ise; 3.part yazılımlarla çalıştırılması,render hataları,grafi kartınızı stabil çalımaması,çok fazla ısınması ve soğutma masrafları olması.

Sanal bellek, çalışan bir programa fiziksel belleğin boyutundan bağımsız ve sürekli bir bellek alanı sağlanıyormuş izlenimini verir.Ram de yeterli boyut olmadığından uygulamaları disk depolar.hdd işe yaramaz.Ssd olsa çok daha iyi sonuç alırsınız.

Sistemin 1tb lik harddisk takınça çokmesi anakartınız desteklemiyor olabilir
Hdd arızalı olabilir
Hdd yi takınça sistemden görebiliyormusunuz yoksa hiç açılmıyormu?
öncelikle değerli yorumun için çok teşşekür ediyorum.

oyun en düşük grafiklerde tamamen düşük.
ekran kartı denetim masası ayarlarını da yaptım.
sanal ram de oluşturdum.
işlemci overclocku bios dan yapıyorum.
ekran kartı oc ise msiafterburner.

tavsiyeniz nedir nasıl oynayabilirim sistemi yükseltmek dışında bir çözüm yolu varmıdır?
Öncelikle oyununa güncellemeler geliyor ve her oyunda online'a geçince fps değeri genel olarak düşer.
tabiki haklısınız bu ara bir soru daha var online girdiğimde diğer insanlar laglı hareket ediyor sunucuyla mı alakalı benim sistemimle mi alakalı yoksa internet ile mi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı