GT 430 Bilgisayar Donma Sorunu

• Konuyu başlatan KITT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 667
Makaleler
6
Yer
Nordrhein-Westfalen
Geçen seneki 15 tatilde bilgisayarcıya götürdüğümüzde HDD'nin sıkıntılı olduğunu söyledi ve içinden kurtarabildiklerini kurtarıp format atmıştı. Ondan sonra ben sıkıntısız bilgisayardan bir şeyler yapıp oyun oynayabiliyordum. Sonra 3 ay tatiline geldik ve yine 3 ay boyunca sorunsuz kullandım. Sonra 3 ay tatili bittiğinde yani 4 ay önce falan bilgisayarı açınca görüntü gelmemişti ekrana. Ben ekran kartında sanıyordum sorunu ama değilmiş, yine HDD'deymiş.

Bu 15 tatil başlamadan 1 gün önce yani perşembe günü bilgisayarcıya götürdüm ve işte yukarıda en son yazdığımdaki gibi HDD'de sorun olduğunu söyledi ve değişmesi gerektiğini söyledi. Sonra HDD sipariş ettirdi (Hitachi mi ne öyle bir markanın 320GB) ve kendisi takmış. Ondan sonra dün elime geçti bilgisayar ve açtığımda kasadan sesler geliyordu.

Açtıktan sonra Steelseries Engine 3, Nvidia GPU Driver ve LoL kurdum. Sonra da LoL'e girdim ve ne hikmetse oyun donmaya başladı. Böyle donuyor, 1 dakika sonra geliyor, donuyor 2 dakika sonra geliyor. Sonra en sonda oyun bitince tekrar dondu ve mavi ekran verdi ve kasayı güç kaynağından kapattım. Bugün 45 dakika önce ise bilgisayarı açtım ve yine LoL'e girdim. Yüklenme ekranında yine dondu, sonra geldi ama oyun açılmadı, CTRL+ALT+DEL yaptım ve arayüz gelince görev yöneticisine bastığımda açılmadı ve bilgisayar da donuk değildi, fareyi hareket ettirebiliyordum ama ALT+TAB yapınca falan ekrana uygulama geçişi kutucuğu gelir ya, o geliyor, hareket ettirebiliyorum ama bir şey olmuyordu, sonra da kapattım zaten.

Bilgisayar eski, bi' 10 yıllık vardır falan işlemcisi 1. nesil i3, ekran kartı GT 430 fakat LoL'ü sorunsuz oynayabildiğim bilgisayarda bunlar oluyor işte.

Dediğim gibi kasadan sesler gelmeye başladı, altını çizdim.

Eski HDD'm Samsung 500GB 7200RPM 16M

Şimdiden teşekkürler.

İsterseniz kasadan gelen ses için video çekebilirim, hangi parçadan geldiğine göre yorum yaparsınız.
IMG-20190129-WA0016.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı