GT 430 Isınıyor

vusalaliyev

Megapat
Yer
Azerbaycan, Baku
Ekran kartım aşırı ısınıyor, LoL giriyorum 90 derecelerde geziyor. Eskiden böyle değildi. Isıyı düşürmem için ne yapmam lazım? Termal macunu 1 yıl önce değiştirilmişti. Tekrar değiştirmem gerekir mi?

Anakart: ASRock H61M_VS.
Işlemci: i5 2300.
RAM: Patriot 4 GB 1600 MHz diğeri Patriot 2 GB 1333 MHz.
Ekran kartım: NVIDIA GT 430 2 GB.

Çözüm basit. Ekran kartı ve işlemci fanları tozdan arındırmalı ve termal macun değişimi yapılmalı. Bu işlem sonrasında kasa kapağı da kapalı tutulmalı. Bu bir alıntıdır.

50W TDP değerine sahip bir kartın ısınması anormal gibi. Kullandığın macun kaliteli miydi? Başka programlardan da bak sıcaklık değerine. Sıcaklık değerleri aynıysa Arctic MX-4 gibi kaliteli bir macun sürmeyi dene. Tozlarını vesaire al.

Çözüm basit. Ekran kartı ve işlemci fanları tozdan arındırmalı ve termal macun değişimi yapılmalı. Bu işlem sonrasında kasa kapağı da kapalı tutulmalı. Bu bir alıntıdır.
1 hafta önce temizlik yaptım.Işlemci ısısı yerinde.Ekran kartı aşırı ısınıyor.
Macunun sorunlu olcağını düşünmüyorum 1 yıl önce değiştirmiştim.Toz felanda 1 hafta önce aldım.

Çalışma süresi yüksek ise macun daha çabuk kurur. Ancak yine de 90 görmesi bana anormal geldi. O kart için çok çok yüksek bir sıcaklık. Fanları kontrol ettiniz mi yükte çalıştıklarına dair? Afterburner ile fan devrini yükseltip girmeyi deneyin.

Biostan felan ekran kartının fan hızını kontrol edemiyorum.Makinayı saat 5 de çalıştırıp saat 1 de 1 2 saat kapatıyoruz sonra tekrar açıp 12 e kadar oynuyorum.Hep oyun oynamıyorum babam Chrome üzerinden olan oyunlarıda oynuyor.Pek çalışmıyor bence.Oyunlarda ağır oyunlar değil LoL Black squad PointBlank.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…