GT 525M laptopta 83 derecede sıcaklık normal mi?

Yer
İstanbul, Gaziosmanpaşa
Merhabalar elimde 9 yıllık bir laptop var. Ve alındığı günden beri hiç termal macunu falan değiştirilmedi. Ve sıcaklığı şu an 83 derece bazen de 94 dereceye çıkıyor. Fakat ilginç olan durum hiçbir sorun olmadan oyunları takılamadan oynatıyor ve hızı da bayağı iyi. Sizce 83 derece sıcaklık normal midir? Termal macunu yenilemeye gerek var mı?

Termal macun değişimi ve iç temizliği yapılmadıysa normal.

Sistem boştayken 83 derece ise büyük sıkıntı var. Yük altında bile 80 olmamalı.

Evet yenilemeye gerek var. Garantisi biteli yıllar olmuş. 94 derecede işlemcide sucuk pişirirsin. En kısa zamanda yenilemeni tavsiye ediyorum. Laptop un içi tozdan geçilmiyordur büyük ihtimalle.

Evet yenilemeye gerek var. Garantisi biteli yıllar olmuş. 94 derecede işlemcide sucuk pişirirsin. En kısa zamanda yenilemeni tavsiye ediyorum. Laptop un içi tozdan geçilmiyordur büyük ihtimalle.

Ama hiç yavaş çalıştığını görmedim. Sorun yaratmıyor.
Sistem boştayken 83 derece ise büyük sıkıntı var. Yük altında bile 80 olmamalı.

Sadece Google Chrome çalışıyor.

Ekran kartı için normal değil. Termal macun yenilenmesi gerekiyor. Bu kadar yüksek sıcaklık uzun vadede ekran kartının ömrünü kısaltabilir.

Görev Yöneticisi
Performans
Cpu Gpu kullanımını söylermisiniz?
Eğer ikiside %60 altında değilse Bitcoin yemişsindir bilgisayarını sıfırlamanı öneririm

Ama hiç yavaş çalıştığını görmedim. Sorun yaratmıyor.

94 derece olması zaten başlı başına bir sorun hocam. Sistem sıcaklığa bağlı olarak yavaşlıyordur hatta siz fark etmiyosunuzdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…