GT 540M DirectX 12 Destekler Mi ?

Gereksizz

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar elimde GT 540m ekran kartlı bir laptop var. Şu an 8.1 kurulu. 10'a yükseltirsem mevcut olan Directx 11 güncellemeden sonra 12 mi olacak, yoksa destekli bir kart mı almam lazım? Ayrıca SSD diskim olmadığı için 3-5 şeyi birden açınca bilgisayar sapıtıyor ve 7'ye kıyasla daha fazla ısınıyor. Bu sorunlar 10 da çözülecek mi? Teşşekürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD için:
Radeon HD7000, HD8000 ve R serisi tüm ekran kartları. Ayrıca A-7000 Kaveri APU ailesi

Nvidia için:

Geforce GTX400, 500, 600,700,800 ve GTX900 ailesi

Intel için:
HD4400, 4600 ve Iris Pro HD5200 IGP’li işlemciler.
Bu arada Quallcom’un yeni nesil Snapdragon çiplerine de Dx 12 desteği gelebilir.

Malesef desteklemiyor! 5xx serisi kartlar için DirectX 12 desteği vermiyor nVidia... Windows 10 üzerinde dxdiag yazıp run yapınca "DirectX Version: 11.2" olarak görünüyor....

Dxdiag'da DirectX sürümüm 12 ama ekran kartım Nvidia GT 540M
Konu hortlamış fakat bir bilgi vermek istiyorum. NVIDIA'nın Fermi ve sonraki kartları DirectX 12 destekliyor. Örneğin GT 420M dahi DirectX 12 destekliyor.
Fakat tam olarak değil. Gerçek DirectX 12 desteği Maxwell 2.0'dan beri mevcuttur.

nVidia GeForce 540M çipsetine sahip bir grafik işlemcisi için, dxdiag yazıldığında DirectX versiyon 12 yazar. Fakat GPU-Z ile baktığınızda size son sürücüleri 391.35 yüklemiş te olsanız, versiyon 11 olarak bilgi verebilir.

Bunun için bir yol olup olmadığını ben de bilemiyorum. GPU-Z'ye bunun için bir bug report gönderdim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı