GT 540M ile Oyun içinde donma

• Konuyu başlatan İbrahim TAPU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.779
İ

İbrahim TAPU

Ziyaretçi
Oyunlar kasmaya başladı ve istediğim kalitede değil maalesef. Windows 7 ile donmadan yüksek çözünürlük oynadığım oyunları artık donarak ve takılarak oynatmaya başladı.

Ekran kartı güncel, hatta beta sürümünü dahil denedim, yine aynı sonuç.
Varsayılan ekran kartı yüksek performanslı Nvidia.
Nvidia Denetim Masasında ayarları içinde de yüksek ayarları seçmeme rağmen donmalarım devam ediyor.

Ekran kartı GT 540M 1 GB 128 Bit
İşlemci : i5 2430M
RAM : 8 GB

Eğer Optimus varsa, oyun açınca Alt-Tab yaparak GPU kullanımına bakar mısınız. nVidia'nın uygulamasında oyunun GPU'yu kullandığı gözüküyor mu?

Hangi oyunlar kasıyor? 310.70 mi kurulu? Intel sürücüsü güncel mi?

Bir de K52SV diye bir model bulamadım. K53SV olmasın doktor?

K53SV ise bu cihazın ekran kartının BIOS'u, 2011.04.07 sürüm BIOS ile güncellenmiş.

Buradaki en güncel BIOS'u yükleyip haber durumu belirtin:

K53SVAS320.zip

Pardon ben modeli yanlış yazmışım.

Doktooooor :)

Evet gözüküyor. Varsayılan Grafik işlemcisi Nvidia ve oyuna girerken de tekrar seçiyorum deneme amaçlı ama sonuç aynı.
Need for Speed Most Wanted, Blur, Point Blank ve DiRT Showdown.

Evet, model o model değil K53sv. BIOS da zaten onu yüklemiştim.

Recep Bey, bir de DH de mod'lu BIOS var. Onu yüklemenin zararı olur mu? Daha önceden onu yüklemiştim, kullandım bir müddet. Sonra bilgisayar açılmadı. Açılmayınca servise yolladım, onlar da Bios güncelleyip geri yollamışlar. Tekrar yüklesem mi acaba ne dersiniz ?

Donanımhaber'dekiler mi yapmış BIOS'u :)

Modlanmış BIOS'taki tek fark Intel ekran kartının belleğinin 512 MB yapılmış olması diye biliyorum. Tavsiye etmem. 310.70 mi kurulu? Bana bu kasmaların arkasında başka birşey var gibi geliyor. Neler yüklediniz bilgisayarınıza?

Bir de Windows 8 kaç Bit ve sıfır kurulum mu yaptınız?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı