GT 540M Overclock

Konichiva

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. İnternet de nVidia Inspector adlı program aracılığı ile ekran kartına overclock yapılıp oyunlarda fps artışı sağlanabileceğini gördüm. Ama overclock ile ilgili hiçbir deneyimim olmadığı için bir bilene danışmak istedim.

Screenshot_1.png

(Herhangi bir ayara dokunmadım, kendi ayarları.)

Dört yıllık bir laptop kullanıyorum. Soğutucum var ama kendisine hayrı yok. Ekran kartını yakmadan bir şeyler yapabilmek mümkün mü? Yoksa laptopun çalıştığına dua mı etmeyelim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Merhaba bunu bende önceden düşünmüştüm fakat laptop için sağlıklı birşey değil :)
Eğer laptopunuz 80-85 dereceleri görmüyorsa yük altında yapmanızda sakınca yok ama bu seferde ısınmadan dolayı performans düşcek yani bana kalırsa yapmayın :)

Merhaba bunu bende önceden düşünmüştüm fakat laptop için sağlıklı birşey değil :)
Eğer laptopunuz 80-85 dereceleri görmüyorsa yük altında yapmanızda sakınca yok ama bu seferde ısınmadan dolayı performans düşcek yani bana kalırsa yapmayın :)
Not:Benim ekran kartı da GT640M fakat sizinkinden düşük gözüküyor nedense özellikleri :D
bende GPU Clock 624 mhz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunu izlemeni tavsiye ederim.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Galiba benim emektarı emekli zamanı gelmiş :):cry:
Bence emeklilik dehilde termal macun değişim ve fan temizlik zamanı gelmiş benim bilgisayarda şuan 90 derece oluyor yük altında çünkü termla macunu 3-4yıldır değişmedi fan bile temizlenmedi en geç 2 haftaya yapıcağım bende :) ve sonunda eski performansına döncek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı