GT 555M sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Kairospasha

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GT 555M
İşlemci
i7
Bilgisayarımın özellik bakımından eski olduğunu biliyorum lakin halletmem gereken bazı küçük çaplı işlerde yardımcı olabileceği için kullanıyorum. Mavi ekrandan dolayı bilgisayara format atmıştım fakat gene aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum. Aşağıya minidump dosyamı bıraktım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Minidump: Minidump.rar

İşletim Sistemi: Windows 10 Home
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz
Takılı Ram: 8 Gb.
Anakart Adı: MSI GE620/GE620DX/FX620DX (MS-16G5)

Son düzenleme:
Merhaba.
Sisteminiz eski olduğundan dolayı disk sağlığını kontrol etmeniz yararlı olur. HDD ömrü tükenmeye başladıysa mavi ekran almanız normal.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Bu dediklerinizi kontrol edebilmem için önerebileceğiniz programlar var mıdır acaba?

Rica ederim. Hard Disk Sentinel işinizi görecektir.

Rica ederim. Hard Disk Sentinel işinizi görecektir.
1689327825962.png

Programı indirdim testi tekrarla yaptım sonuçlar bunu gösteriyor. Dump dosyasında hatanın kaynağı farklı bir şeyler olabilir mi acaba ?

Eki Görüntüle 1861380
Programı indirdim testi tekrarla yaptım sonuçlar bunu gösteriyor. Dump dosyasında hatanın kaynağı farklı bir şeyler olabilir mi acaba?

Dump dosyalarını açamadığım için bir yorum yapamıyorum.

Mavi ekran hatasının ekran resmini atabilirseniz belki daha iyi yardımcı olabilirim.

Windows güncelleyin.

Uygulayalım:

Wi-Fi kartınızı güncelleyin.

Kaspersky & Malwarebytes ile antivirüs taraması yapın.

Windows güncelleyin.

Uygulayalım:

1689338270741.png

Normalde bilgisayarımı eski olduğu için windows 7 yapmıştım ama mavi ekran sorunu devam edince 10 sürümüne geri çektim. Windows 10 güncellemeleri yapılıydı. Verdiğiniz 2. adımdaki kod ile tarama yaptım böyle bir sonuç geldi.

Eki Görüntüle 1861707

Son düzenleme:

1689340080101.png

Sürücülerin güncel olduğunu tespit ettim. Bilgisayara yeni format attığım için virüs programı kullanmaya gerek duymadım. Şuanlık daha mavi ekran yemedim. Bilgilenmem gereken farklı bir durum var mıdır ? Örneğin: Ram ile ilgili ya da dump dosyalarında farklı bir problem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı