GT 630 sistem kasıyor

drogbaformalı

Decapat
Yeni bilgisayarım bozulduğu için eski bilgisayarımı takmak zorunda kaldım. İçinde toz vs. hiçbir şey yok ve tertemiz. Eskiden CS:GO ve LoL gibi oyunları taşıyordu fakat çok kasmaya başlamış. CPU sürekli yüksek ve Google, YouTube vs gibi platformlarda kasma/donma yaşıyorum.

Çok eskiden 2015-2017 yıllarında GTA 5'i bile taşıyan bilgisayar şu an Google da bile çok kasıyor.

GT 630 4 GB.

Intel Core 2Duo CPU E7600.

4 GB RAM.

ASUS P5KPL.

Termal macun eskimiş olabilir mi? Yüksek ısıda sistem kendisini korumak için performansı kısar.

@Xanternnin dediği doğru olabilir bunu gözden kaçırmış olabililirsin ve kullanım sürekli yüksek demiştin bunu neler kullanıyor?
Termal macunluk bir durum olabilir haklısınız. 3 yıldır termal macun yenilemedim fakat termal macunluk bir sıkıntı değil. O kadar kasıyor ki google açınca olsun, lol'ü açarken olsun, düşük sistem isteyen oyunları açarken cpu tepeye kadar çıkıyor. Isınma durumu sadece ekran kartı için geçerli.
Bu eski bilgisayarı yıllarca termal macunsuz kullandım ve şimdi ki kastığı kadar hiç bir zaman kasmamıştı. 2 gün önce War thunder oyununu açtım ve grafik ayarlarında düzenlemeler yaptığım için oyunu 3 defa yeniden başlatmak zorunda kaldım. 3. açışımda pc siyah ekran verdi fakat çalışmaya devam etti ve hemen ardından ekran kartının fanı sıcaklığa dayanamayıp düştü. Ekran kartının fanını silikon ile desteklemiştik ve silikon sıcaklıktan eridi. Şuan pc yi kullanabiliyorum ve ekran işini hallettim. Ekran kartı fanını ise bir su bardağı ile sabitledim güzelce çalışıyor :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı