GT 630M KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Lavrence

Kilopat
Yer
İstanbul/Florya
Daha fazla  
RAM
8 GB SK Hynix HMT351S6CFR8C-PB 2x4GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
SSD veya HDD modeli
Seagate Spinpoint M8 1 TB ST1000LM024 HN-M101MBB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GT 630M (2 GB)
Anakart
Asus N56VM Series Notebook
İşlemci
Intel Core i7-3610QM 2.30 GHz
Merhaba.
Bilgisayarım sürekli farklı nedenlerle mavi ekran veriyor. Bazen "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE", bazen "VIDEO_TDR_FAILURE" bazen "KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED". Her bilgisayarı açışımda farklı bir nedenden mavi ekran hatası alıyorum.
DDU ile güvenli Mod'da ekran kartı sürücümü tamamen kaldırıp güncel ekran kartı sürücüsünü yükledim.
Memtest86 ile bellekleri test ettim, bir hata bulamadı. (Windows bellek tanılama ile de test ettim, o da hata bulamadı.)
İnternette gördüğüm SFC /scannow, chkdsk /r, DISM Online /cleanup-ımage /restorehealth gibi komutları da denedim.
İşlemcinin sürücüsünü güncelledim, sanırım ondan kaynaklı da değil.
Technopat Forum'dan gördüğüm konularda Logitech mouse yazılımından kaynaklı olabileceği yazıyordu, Logitech'in yazılımını ve Razer Synapse'i bilgisayardan kaldırdım.
Riot Vanguard'la alakalı olabileceği yazıyordu, onu da kaldırdım.
Windows'un tüm güncelleştirmelerini yaptım, isteğe bağlı olan güncelleştirmeler de dahil hiçbir güncelleme gözükmüyor.
Yine Technopat Forum'da Intel yonga setini -overall komutu ile güncellediğimizde çoğu mavi ekran hatasının çözüleceği yazıyordu, onu da denedim.
Eski ekran kartı sürücüsünü kurmayı denedim, belki yeni sürücü ile alakalıdır diye düşündüm, yine fayda etmedi.
Oynadığım çoğu oyunu bilgisayardan kaldırdım, tekrar yükledim.
Kullandığım antivirüs programlarını kaldırdım, Windows'un yerleşik virüs korumasını kullanıyorum.

1643454239342.png

1643454265552.png

1643454390206.png

Hâlen bilgisayarımda League of Legends veya GTA 5 oynarken mavi ekran hatası almaya devam ediyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Minidump dosyaları:

Son düzenleyen: Moderatör:
Disklere HD Tune ile "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapın ve sonuçlarını buraya atın.

Öncelikli olarak Intel Graphics, sonrasında ise NVIDIA ekran kartınızın sürücülerini güncelleyin.
İkisi de hata vermiş.

DDU ile kaldırıp en güncelini kurmanız lazım.

Merhaba.
Bilgisayarım sürekli farklı nedenlerle mavi ekran veriyor. Bazen "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE", bazen "VIDEO_TDR_FAILURE" bazen "KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED". Her bilgisayarı açışımda farklı bir nedenden mavi ekran hatası alıyorum.
DDU ile güvenli Mod'da ekran kartı sürücümü tamamen kaldırıp güncel ekran kartı sürücüsünü yükledim.
Memtest86 ile bellekleri test ettim, bir hata bulamadı. (Windows bellek tanılama ile de test ettim, o da hata bulamadı.)
İnternette gördüğüm SFC /scannow, chkdsk /r, DISM Online /cleanup-ımage /restorehealth gibi komutları da denedim.
İşlemcinin sürücüsünü güncelledim, sanırım ondan kaynaklı da değil.
Technopat Forum'dan gördüğüm konularda Logitech mouse yazılımından kaynaklı olabileceği yazıyordu, Logitech'in yazılımını ve Razer Synapse'i bilgisayardan kaldırdım.
Riot Vanguard'la alakalı olabileceği yazıyordu, onu da kaldırdım.
Windows'un tüm güncelleştirmelerini yaptım, isteğe bağlı olan güncelleştirmeler de dahil hiçbir güncelleme gözükmüyor.
Yine Technopat Forum'da Intel yonga setini -overall komutu ile güncellediğimizde çoğu mavi ekran hatasının çözüleceği yazıyordu, onu da denedim.
Eski ekran kartı sürücüsünü kurmayı denedim, belki yeni sürücü ile alakalıdır diye düşündüm, yine fayda etmedi.
Oynadığım çoğu oyunu bilgisayardan kaldırdım, tekrar yükledim.
Kullandığım antivirüs programlarını kaldırdım, Windows'un yerleşik virüs korumasını kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1287173

Eki Görüntüle 1287174

Eki Görüntüle 1287180

Hâlen bilgisayarımda League of Legends veya GTA 5 oynarken mavi ekran hatası almaya devam ediyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Minidump dosyaları:
bende sürekli aynı hata koduyla hata alıyorum

Disklere HD Tune ile "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapın ve sonuçlarını buraya atın.

Öncelikli olarak Intel Graphics, sonrasında ise NVIDIA ekran kartınızın sürücülerini güncelleyin.
İkisi de hata vermiş.

DDU ile kaldırıp en güncelini kurmanız lazım.

Önce anlattığınız şekilde DDU aracılığıyla önce Intel Graphics sürücülerini, daha sonra NVIDIA ekran kartımın sürücülerini tamamen kaldırıp yeniden güncel sürümlerini yükledim.
Fakat hiç bir fayda etmedi, bilgisayar açılırken bile mavi ekran vermeye devam etti.
HD Tune ile Quick Scan yaptım, SSD'yi 1 hafta önce satın almış olduğum için hata vermedi.

Memtest86 ile RAM'leri test ettim. Şöyle bir sonuç veriyor;

20220221_110039.jpg

Sanırım RAM'lerimin ömrü dolmuş. Bunu çözmemin imkanı var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı