GT 640M Overclock

Deniz G.

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar "Toshiba satellite p88-33l" model bilgisayarımın ekran kartına overclok yaptım herhangi bir zararı olur mu ?

Not:Ekran kartım GT640M "Core clock 624 up 844", "Memory clock 900 up 1000". CS:GO max ayarlarda en fazla 73 oldu sıcaklık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı oyunlarda sıcaklık değişken olacağından yüksek sıcaklıklara ulaştığında karta zarar vermen büyük ihtimal. Ama sadece CS:GO için yaptıysan ve diğer oyunlarda kullanmayacaksan ve sıcaklık tehlikeli seviyelere çıkmıyorsa sorun yok.

Hiç bir oyunda 80 derecenin üstünü geçmedi.

Çok arttırmadıkça sorun olmaz, eğer oyun içerisinde ara sıra dokular tuhaf gözüküyorsa "Memory clock"u düşürün.
Bazen dokular garip gözüküyor ve geç yükleniyor hissi veriyor, o zaman memory'yi 50 mhz düşüreyim.

Mesala bu videoda adam memory 1250 yapmış ve görüntü bozukluğu yok, fakat ben 1000 üzeri yapınca memory clock'u oyunda siyah siyah yırtılmalar oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…