GT 710 sistem düşük FPS

NightKiller2198

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, işlemcim Ryzen 3 3100, 8 GB RAM ve GT710 var geçen sene ekim ayında aldım 2021 şubat ayına kadar herhangi bir FPS düşüşü yaşamadım. Örnek olarak Valorant'ta önceden 150 FPS altına düşmezdim fakat şu an 60 FPS üstüne çıkamıyorum. Valorant'ı geçtim LoL'de dahi 250 FPS'lerden (orta ayarlarda) 100 FPS'lere düştü. Valorant'ı da LoL'ü de SSD'ye kurdum ve bilgisayarı formatladım fakat her şey hala aynı oyun modu vs. açık bir bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi en son ne zaman temizlediniz? Valorant'ta bu sıralar optimizasyon sorunu var da LoL'de yaşadığınız bana da garip geldi. Sistem tozlanmış olabilir veya VRAM'e bağlı olarak düşüşler yaşanıyor olabilir. Riot'un oyunları dışında diğer oyunlarda da FPS düşüşü gözlemlediniz mi?

Son düzenleme:
Valorant'ı hangi çözünürlük ve hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Valorant son zamanlarda optimizasyon sorunlarına sahip. League of Legends çok uzun zamandır optimizasyon sorunlarına sahip.

Valorantıda lolüde 1920 1080 not: Çözünürlüğü düşürsemde aynı durum.
Oynuyorum sistemim eski bir kasası olduğundan aldığım günden beri yan kapağı açık bir şekilde kullanıyorum işlemcide sadece çok ufak bir toz oluştu fakat onu temizledim. PC'de Afterburner uygulamasıyla FPS düşüklüğünden overclocklu kullanmaya başladım önceden kullanmıyordum.

Son düzenleme:
Hocam, 1920x1080 çözünürlükte en düşük ayarlarda bile Valorant'ta GT 710 ekran kartıyla 150 FPS almanızın imkanı yok. Betadan bugüne kadar hiç bir güncellemede böyle bir şey mümkün olmadı. League of Legends'da da aynı şekilde. 1080p orta ayarlarda, 250 FPS? 2 GB DDR5 modelinde bile mümkün değil. 90-100 LoL'de ok fakat 250 kesinlikle değil. Bence siz daha düşük çözünürlüklerde oynuyordunuz fakat çözünürlükler 1080'e geldi. Böyle olunca da FPSler düştü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İkinci attığım videoda FPS zar zor okunuyor fakat ölünce 80-100, yeniden doğduğunda açık alan ve etrafta gezerken 50-60 FPS arasında dolanıyor. İlk videoda poligonda geziyor, poligonda oyunda normalde alacağından çok daha fazla FPS alırsın. Poligonun açık alanında normalde alacağın FPS'in biraz üstünü (çok değil) alırsın. Onda da maks 70 alıyor.

Kanka bir dönem 1360 768 de oynuyordum 1920 1080 geçtim Valorant'ta 3.0 yaması öncesi 100 FPS'ye kadar çıkıyordum ama genelde 80 takılıyordu 3.0 yaması optimizasyonu berbatlaştırdı loldede 11.12 yamasından sonra optimizasyon sorunu başladı sorun demek ki Riot Games'le teşekkürler cevapladığın için.

Hocam, 1920x1080 çözünürlükte en düşük ayarlarda bile Valorant'ta GT 710 ekran kartıyla 150 FPS almanızın imkanı yok. Betadan bugüne kadar hiçbir güncellemede böyle bir şey mümkün olmadı. League of Legends'da da aynı şekilde. 1080p orta ayarlarda, 250 FPS? 2 GB DDR5 modelinde bile mümkün değil. 90-100 LoL'de ok fakat 250 kesinlikle değil. Bence siz daha düşük çözünürlüklerde oynuyordunuz fakat çözünürlükler 1080'e geldi. Böyle olunca da FPS'ler düştü.

İkinci attığım videoda FPS zar zor okunuyor fakat ölünce 80-100, yeniden doğduğunda açık alan ve etrafta gezerken 50-60 FPS arasında dolanıyor. İlk videoda poligonda geziyor, poligonda oyunda normalde alacağından çok daha fazla FPS alırsın. Poligonun açık alanında normalde alacağın FPS'in biraz üstünü (çok değil) alırsın. Onda da maksimum 70 alıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı