GT 730 ekran kartı çalışmıyor

emreemre924

Hectopat
Daha fazla  
2 tane ekran kartım var. Biri Intel HD Graphics 630 diğer ise NVIDIA GeForce GT 730. örnek olarak Valorant'a girdiğimde Görev Yöneticisi'nden bakıyorum NVIDIA olan ekran kartım yüzde 0 kullanılıyor. NVIDIA Denetim Masası'na tıklıyorum şu anda NVIDIA'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 tane ekran kartım var. Biri Intel HD Graphics 630 diğer ise NVIDIA GeForce GT 730. örnek olarak Valorant'a girdiğimde Görev Yöneticisi'nden bakıyorum NVIDIA olan ekran kartım yüzde 0 kullanılıyor. NVIDIA Denetim Masası'na tıklıyorum şu anda NVIDIA'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz diyor.

Kullandığınız ekran kartı sahte olabilir GPU Z uygulaması üzerinden bakabilirsiniz eğer kart sahte ise üstte "fake" yazar ondan anlayabilirsiniz ya da kartın driverını NVIDIA'nın sitesinden indirmediyseniz yani X bir siteden indirdiyseniz çalışmayabilir orijinal siteden indirin ya da yanlış driverı indirmiş olabilirdiniz örnek: GT450 gibi bir ekran kartının sürücüsünü indirmiş olabilirsiniz yanlışlıkla kontrol etmenizi öneririm.

Kullandığınız ekran kartı sahte olabilir GPU Z uygulaması üzerinden bakabilirsiniz eğer kart sahte ise üstte "fake" yazar ondan anlayabilirsiniz ya da kartın driverını NVIDIA'nın sitesinden indirmediyseniz yani X bir siteden indirdiyseniz çalışmayabilir orijinal siteden indirin ya da yanlış driverı indirmiş olabilirdiniz örnek: GT450 gibi bir ekran kartının sürücüsünü indirmiş olabilirsiniz yanlışlıkla kontrol etmenizi öneririm.
Nvidia sürücüleri bir ekran kartına odaklanmıyor, toplu çıkarılıyor. GTS450 için son sürüm 391.35, yani GT 730 ile aynı.

NVIDIA sürücüleri bir ekran kartına odaklanmıyor, toplu çıkarılıyor. GTS450 için son sürüm 391.35, yani GT 730 ile aynı.

Evet aynı fakat bazı ekran kartları aynı sürüm olmasına rağmen sorun oluşturabiliyor dediğiniz gibi ama bazen direkt olarak o kartın sürücüsünü aratıp onu kurmazsanız bazı kartlar stabil çalışmayabiliyor.

Şu videodaki basit yöntemi deneyin, olmazsa DDU ile kaldırıp sürücüyü tekrar kurun.
@emreemre924

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet aynı fakat bazı ekran kartları aynı sürüm olmasına rağmen sorun oluşturabiliyor dediğiniz gibi ama bazen direkt olarak o kartın sürücüsünü aratıp onu kurmazsanız bazı kartlar stabil çalışmayabiliyor.
Ekran kartına özel sürücü yok. Sürücü dosyasının destek bölümüne bakarsan onlarca ekran kartı görürsün. Sadece GT 730 gibi eski mimari olan ekran kartlarının sürücü desteği bittiği için yeni sürücüleri kuramaz. Bazı farklı mimarı GT 730'lar yeni sürüm kurabiliyor sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı