Bilgisayarımda MSI GT 730 var. Ben bunu değiştirmek istiyorum fakat bilgisayarımın ekran kartının girişini bilmiyorum. Girişi öğrenmek için hem DirectX'i hem de CPU Z'yi kullandım ama ekran kartımın hangi girişi kullandığını öğrenemedim. PCI-e mi ya da farklı bir giriş kullandığımı öğrenmem lazım. Fikri olan varsa yazabilir mi?
Günümüzde eski standartlarda agp soketi anakart bulamazsınız, kaldı ki pci-e girişi anakartların şu an için vazgeçilmezidir.
Sizin ekran kartınız da pci-e soket yapısındadır.
Önemli 3 husus var,
1.Yeni alacağınız ekran kartı ne?
2.Mevcut kasanızdaki güç kaynağı(PSU) kaç Watt?
3.İşlemciniz nedir?
Çünkü eğer daha iyi bir ekran kartı takacaksanız sisteme hem işlemcinizi dar boğaz yaptırmaması hem güç olarakta sisteme uyumluluğu önemlidir.
Günümüzde eski standartlarda agp soketi anakart bulamazsınız, kaldı ki pci-e girişi anakartların şu an için vazgeçilmezidir.
Sizin ekran kartınız da pci-e soket yapısındadır.
Önemli 3 husus var,
1.Yeni alacağınız ekran kartı ne?
2.Mevcut kasanızdaki güç kaynağı(PSU) kaç Watt?
3.İşlemciniz nedir?
Çünkü eğer daha iyi bir ekran kartı takacaksanız sisteme hem işlemcinizi dar boğaz yaptırmaması hem güç olarakta sisteme uyumluluğu önemlidir.
İşlemcim 8. nesil intel core i3 8100
PSU mu bilmiyorum ama kasanın yanında 100-200V yazıyor
Ekran kartını hala düşünüyorum ama bana ucuz fiyata nvidia gtx ekran kartı önerebilirmisiniz ?
İşlemcim 8. nesil intel core i3 8100
PSU mu bilmiyorum ama kasanın yanında 100-200V yazıyor
Ekran kartını hala düşünüyorum ama bana ucuz fiyata nvidia gtx ekran kartı önerebilirmisiniz ?
Sizin o 1000TL lik ekran kartını almanız için ilk olarak güç kaynağını değiştirmelisiniz, bu sebeple eğer bütçeniz yok ise o 1000TL nin içine güç kaynağını da eklemelisiniz.
1000 TL ye GTX ekran kartı var, ama güç kaynağınızı ve işlemcinizi yazmazsanız maalesef öneri yapamayız.
İşlemciyi öğrenmeniz için CPU-Z programından CPU kısmına tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Güç kaynağı içinse kasayı açmalısınız.
1000 TL ye GTX ekran kartı var, ama güç kaynağınızı ve işlemcinizi yazmazsanız maalesef öneri yapamayız.
İşlemciyi öğrenmeniz için CPU-Z programından CPU kısmına tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Güç kaynağı içinse kasayı açmalısınız.