GT 730 ekran kartı ısınıyor

Weritoze

Decapat
Arkadaşlar bu tür konularda pek bilgili değilim ancak herhangi bir oyuna girdiğimde bilgisayarımdaki ekran kartım aşırı ısınmakta MSI Afterburner kullanıyorum. Isınma sorununu azaltacak şeyler ve MSI Afterburner ayarlarını söylerseniz çok mutlu olurum.

Sistemim: AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor 3.6 GHz
GeForce GT 730
4 GB RAM

Ayrıca herhangi bir korsan şeye sahip değilim indirmedim. Bilgisayarda virüs olduğunu düşünmüyorum.

Boştayken 70 dereceye yakın, oyundayken 100 dereceye kadar çıkabiliyor Afterburner da öyle yazıyor yani.
Fanı çalışıyor mu ?
Ayrıca kaç yıllık ürün termal macun yenileme vakti gelmiş olabilir.
Isınma sorununu çözmeden oyun oynamanızı önermem daha büyük soruna neden olabilirsiniz.

Fanı çalışıyor mu ?
Ayrıca kaç yıllık ürün termal macun yenileme vakti gelmiş olabilir.
Isınma sorununu çözmeden oyun oynamanızı önermem daha büyük soruna neden olabilirsiniz.
Fanı çalışıyor yaklaşık 2 yıllık termal macunu yenileni çok az oldu.
Hangi oyunlarda oluyor? Ayrıca kartınız da fan var mı? Kasanızın markası ne ve konumu nasıl? Ayrıca Afterburner'da yanılıyor olabilir, programı silip tekrar yükleyin.

Hemen hemen her oyunda mevcut performans düşüşü aşırı yaşamıyorum ancak ısınma sorunu aşırı oluyor ekran kartına zarar vermesinden korkuyorum kasamın markası Gigabyte'ın eski kasalarından kasa biraz eski olduğundan tam olarak hangisi olduğunu bulamadım üzgünüm.

Fanı çalışıyor yaklaşık 2 yıllık termal macunu yenileni çok az oldu.
Kasayı ve ekran kartınızı çıkarıp temizleyip geri deneyin.
Ayrıca ekran kartınızın markası Asus ise 1 yıl daha garantisi olması lazım.
İşlemci sıcaklığınız ne durumda ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı