GT 730 ekran kartına uyumlu işlemci önerisi

Şimdi bende GT730 var anakartım i-H55 işlemcim ise I5-M520 var ekran kartına uyumlu mu ve de uyumlu değilse uygun fiyata hangi işlemci ve anakart alına bilir ?

Son düzenleme:
İşlemci ve anakarttan anlamıyorsanız yorum yapmayın ya bir zahmet!
Arkadaşın işlemcisi mobil işlemci ama şanslı ki değiştirilebilir. Aynı pin sayısında ve aynı TDP değerinde başka işlemcilere bakabilirsiniz. Fakat bulabilir misiniz bilmiyorum :)
İşlemci, mobil; anakart ise masaüstü?

Şimdi bende GT730 var anakartım i-H55 işlemcim ise I5-M520 var ekran kartına uyumlu mu ve de uyumlu değilse uygun fiyata hangi işlemci ve anakart alına bilir ?
İşlemci mobil işlemci. Eğer bilgisayar masaüstü ise ve anakartta normal anakartlar gibi PCI X16 girişi varsa ekran kartın uyumludur.
Arkadaşın işlemcisi mobil işlemci ama şanslı ki değiştirilebilir. Aynı pin sayısında ve aynı TDP değerinde başka işlemcilere bakabilirsiniz. Fakat bulabilir misiniz bilmiyorum :)
GT 730 gibi bir kartı beslemek için bence işlemci değişimine gerek yok.

ama oyunlarda sıkıntı çektiriyor oyunlarda fps hep düşük kalıyor ve bazi oyunlarda galiba işlemci ekran kartını kaldıramıyo bir kaç pixsel çıkıp görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor
Vede mobil işlemci ile normal işlemci arasındaki fark ne

Ama oyunlarda sıkıntı çektiriyor oyunlarda FPS hep düşük kalıyor ve bazi oyunlarda galiba işlemci ekran kartını kaldıramıyor birkaç pixsel çıkıp görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor.
GT 730 da oyun için pek iyi bir kart sayılmaz. En fazla CS:GO gibi oyunları oynatır. Kısaca işlemcin de ekran kartın da kötü. Biri birinden kötü olduğu için sorun yaşamıyorsun ikisi de vasat bileşenler 😅

Hocam pek dikkat etmemişim kusura bakmayın. :(

Peki anladım ekran kartım kötü falan da eskiden bilgisayarımda ekran kartı yoktu işlemci ekran kartı görevini de üstleniyordu vee o zamanlar GTA V veya şu an açamadığım oyunları oynaya biliyordum sonra ilk ekran kartım olan GT 420'yi aldım ondan sonra hiçbir şey açılmamaya başladı sonra ekran kartını 730 yaptım sadece FPS artışı oldu hepsi o kadar ama hala bazı oyunlara girerken görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor ve oyundan atıyor bazen uygulamalarda da oluyor bunu nasıl çözebilirim peki

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı