GT 730 sistem mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

UniqueWir

Decapat
Katılım
5 Nisan 2023
Mesajlar
186
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 4460
GT 730
12GB RAM
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1WAzotVnGOvUGlkBXYY8Wa5GJ7tBVeIEt/view?usp=sharing
RAM
12 GB 1333 MHZ cl9
SSD veya HDD modeli
BugaTek 120 GB
Ekran kartı
GT 730 Msi 4GB
Anakart
lenovo SHARKBAY
İşlemci
i5 4460
Merhaba sistemimde yaşadığım sorun oyun oynarken ve masaüstündeyken bir anda siyah ekran olup sistemin kendini resetlemesi. Driverlarla alakalı bir sorun mu bilmiyorum. DDU ile defalarca silip silip yükledim ama nafile ve sistemimde bir sorun daha var. Sistemi açtığımda ekran gelmiyor fanlar dönüyor. 2 3 saniye sonra geri duruyor. 2 3 saniyelik bir elektrik gelip gidiyor döngü halinde. Sistemi kapatım RAM'leri çıkar tak yapıyorum. Yer değiştiriyorum siliyorum ancak ekran geliyor ve her zaman aynı sorun oluyor. Her gün her gün bunu yapmak can sıkıyor. Yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani o testi yapsa bile kartta donanımsal bir problem var gibi, farklı bir kartı bu sistemde veya bu sistemde başka bir kart denemek lazım.

Anladım hocam fakat sistemimki RAM sorununu nasıl çözebilirirm tek kanalda olsa çift de olsa ertesi gün açtığımda çıkar tak yapmam gerekiyor ekran kartı çözüm bulursam bulurum ama en azından RAM'i çözsem biraz rahatlarım gibi.
 
Farklı alınan moduller sorun çıkarabiliyor, ona pek yapılacak bir şey yok.

Anladım hocam RAM'ler özellik olarak aynı ama bilmiyorum neden sıkıntı çıkartıyor.
 
Aynı marka ve model bile olsa çipleri farklı olabiliyor, kaç RAM slotu var? Bir de sistemi kapatıp açtığınızda BIOS sıfırlanıyor mu?

2 slot var BIOS hakkında gram bilgim yok UEFI destekliyor fakat biosgüncelliyemedim hem driver bulamadım hem de nasıl yapacağımı bilmiyorum.
 
BIOS saatine bakın, BIOS pili bitmişse kapatıp açınca BIOS sıfırlanıyor olabilir, o da ilk açılmayı zorlaştırır.

BIOS saatine nasıl bakacağım hocam bir de BIOS pilini değiştirimmi her türlü zararı olmaz herhalde?
 
BIOS'a girin ya ana ekranda ya da bir menü içinde saat yazar.

Benim BIOS'um eski fakat bugün girip bakarım sabah yine açılmamıştı BIOS pilini söküp taktım tarih falan da değişmedi normal şekilde açıldı (not: Güç geliyor anında gidiyor RAM'leri çıkar tak yapınca düzelmesi çok tuaf)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…