GT 730 sistemde Windows 11'e geçilmeli mi?

XEvent

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Nvidia GeForce GT730
İşlemci
AMD Ryzen 3 pro 2200G with radeon vega graphics
Bu yıl destek bitecek ve PC iyice yavaşladı format atmayı düşünüyorum, halihazırda format yerine Windows 11'e yükseltmem mantıklı olur mu? Sistemim fazla iyi değil ve işlemci kaldırmıyor.

Sistem bilgileride şu şekilde.
İşletim sistemi adı Microsoft Windows 10 Pro.
Sürüm 10.0.19045 derleme 19045.
Diğer işletim sistemi açıklaması kullanılamıyor.
İşletim sistemi üreticisi Microsoft Corporation.
Sistem adı desktop-9arlı1r
Sistem üreticisi HP.
Sistem modeli HP desktop Pro'a 300 g3.
Sistem türü X64-based PC.
Sistem SKU'su 8vs22ea#AB8
İşlemci AMD Ryzen 3 Pro 2200G with Radeon Vega Graphics, 3500 MHz, 4 çekirdek, 4 mantıksal işlemci.
BIOS Sürümü/Tarihi AMI F. 16, 29. 03.2024
SMBIOS sürümü 3.2
Ekli denetleyici sürümü 255.255
BIOS modu UEFI.
Temel kart üreticisi HP.
Temel kart ürünü 86FC.
Temel kart sürümü mvb.
Platform rolü masaüstü.
Güvenli önyükleme durumu kapalı.
PCR7 yapılandırması görüntülemek için yükseltme gerekiyor.
Windows dizini C:\wındows
Sistem dizini C:\WINDOWS\system32
Önyükleme aygıtı \Device\HarddiskVolume1
Yerel ayar Türkiye.
Donanım soyutlama katmanı sürüm = "10.0.19041. 5072"
Kullanıcı adı DESKTOP-9ARLI1R\SAY-MY-PASSWORD
Saat dilimi Türkiye standart saati.
Yüklü fiziksel bellek (RAM) 16,0 GB.
Toplam fiziksel bellek 14,9 GB.
Kullanılabilir fiziksel bellek 11,2 GB.
Toplam sanal bellek 17,2 GB.
Kullanılabilir sanal bellek 13,1 GB.
Disk belleği dosyası alanı 2,25 GB.

Sizce 11'e yükseltmeli miyim?

Dosya Ekleri

• 1736607972206.png
    125,7 KB · Görüntüleme: 40
TPM 2.0 var olarak gözüküyor sadece işlemcide yetmiyor

Sistemi eski donanım olduğu için işletim sitemine daha fazla güç harcaması gerekir.
Bir de açtığım konu hakkında yardımcı olur musunuz?

2. yanlış bilgilendirme, daha fazla güç harcaması falan gerekmez. 13 yıllık sistem de denedim.

Fazla sürümlerle bilgim yokturda farkı nedir acaba?

LTSC sürümleri hem eski bilgisayarlar için hem de iş bilgisayarları için oluşturulmuş özel sürümlerdir, hem daha uzun yıllarca destek alıyor(mesela Windows 11 LTSC 2024 2034 yılına kadar destek alıyor) hem de Windows'un gereksiz uygulamaları içinde yok. Bu yüzden çok hızlılar.

tamam anladım peki hangi tür gereksiz uygulamalar örnek verirmisiniz ve internette kendi sitesinde varmıdır

Bir de daha çok oyun için kullanıyorumda oyunlarda bir şeyi etkilemez bu sürüm değil mi?

Tamam anladım peki hangi tür gereksiz uygulamalar örnek verir misiniz ve internette kendi sitesinde var mıdır?

Aklına gelecek tüm uygulamalar, hesap makinesinin bile eski hâli var zaten. İstediğin uygulama olursa sonradan yükleyebiliyorsun. İndirme konusundada kendi sitesinden indirmek yerine massgraveden indir, zaten açık kaynak site bir şey olmaz. Massgrave önerme sebebim normal indirirsen 90 gün deneme hakkın var, massgrave de sınırsız. tr-tr_windows_11_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_27bdab81.iso | MASSGRAVE Drive

Bir de daha çok oyun için kullanıyorumda oyunlarda bir şeyi etkilemez bu sürüm değil mi?

Önceki arkadaşın yanlış bilgilendirmesi yüzünden aklın karışmasın, Windows'lar oyun performansına etki etmez.

Bu sadece LTSC'de 90 gün geçerli değil mi yani normalinde öyle bir şey yok. Ve bu link virüssüz değil mi yani normal LTSC'den başka bir şey değil.

Bu sadece LTSC'de 90 gün geçerli değil mi yani normalinde öyle bir şey yok.

Normal Windows 11'i soruyorsan onda öyle bir şey yok, ayrıca attığım linkteki LTSC 2024 sürümünde de yok, güvenilir mi diye soracaksan güvenilir açık kaynak bir site. Microsoft Activation Scripts (MAS) | MAS buradan da nasıl etkinleştireceğine bakabilirsin.

tamam teşekkürler

birde son birşey daha soracağım flashtan mı yüklemek daha uygun yoksa direk pcden mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…